6.9 C
Braşov
AcasăMagazin12 ani de la moartea lui Michael Jackson

12 ani de la moartea lui Michael Jackson

La 25 iunie 2021 s-au împlinit 12 ani de la moartea lui Michael Jackson. Cel supranumit „regele muzicii pop” a murit la doar 50 de ani și a lăsat în urmă multă tristețe în inimile fanilor săi, dar și controverse care nu s-au lămurit nici până astăzi.
Penultima zi din viața lui MJ s-a terminat foarte târziu în noapte, după o serie de repetiții istovitoare pentru concertele de revenire de pe arena O2 din Londra, acolo unde ar fi trebuit să apară peste doar câteva săptămâni, în luna iulie. Conform detaliilor dintr-o carte despre ultimele ore din viața megastarului, acesta ar fi părăsit repetițiile din Los Angeles după miezul nopții în ziua în care și-a găsit sfârșitul. De ani buni, Michael nu mai putea dormi fără ajutorul somniferelor. Medicul Conrad Murray, care era plătit de Jackson cu 150.000 de dolari pe lună pentru a-i fi doctor personal, îl aștepta atunci când artistul a ajuns acasă și i-a dat mai multe sedative pentru a-l ajuta să adoarmă, însă fără succes, ceea ce l-a făcut pe starul pop și mai agitat. La ora locală 10 dimineața, Michael nu apucase să pună geană pe geană și l-a implorat pe medicul său să-i administreze un medicament folosit de obicei în timpul operațiilor, un anestezic puternic. La 10.40, medicul a acceptat și i-a făcut o perfuzie cu periculoasa substanță. Nu era pentru prima dată când Michael o primea, deoarece în timpul audierilor Murray a recunoscut că i-a mai administrat anestezicul timp de 60 de zile la rând, până în 22 iunie 2009. Jackson a reușit să închidă ochii, iar doctorul a mărturisit că a stat lângă patul lui pentru a-l monitoriza, însă a avut nevoie de două minute pentru a merge la baie. Când s-a întors, popstarul nu mai respira. Dezvăluirile lui au fost contrazise de câteva apeluri telefonice, care au sugerat că încă înainte de prânz ar fi observat că ceva este în neregulă, notează BBC în articolul comemorativ. Murray a chemat Ambulanța la 12.21, nu înainte de a-l instrui pe unul dintre bodyguarzii lui Michael să arunce probele incriminatorii: sticle, perfuzii.

Paramedicii nu l-au recunoscut pe Michael Jackson

Paramedicii ajunși la casa lui MJ nu l-au recunoscut inițial pe artist. Au văzut doar un om foarte slab, deosebit de pal, cu o perfuzie atârnată de braț. Au crezut că este vorba despre un pacient muribund. A fost preluat de ambulanță și dus la un spital din Los Angeles, unde au continuat manevrele de resuscitare. O oră și 13 minute mai târziu a fost pronunțat decesul. Până atunci, presa și mulți fani se adunaseră în fața unității medicale. TMZ a fost prima instituție media care a făcut public decesul, la ora locală 14.44. Din cauza volumului uriaș de căutări pe marginea subiectului, mai multe site-uri au căzut: Twitter, TMZ și Wikipedia sunt doar câteva dintre ele. Medicul lui Michael Jackson a fost condamnat la închisoare și eliberat după doi ani. În 2011, Conrad Murray a fost găsit vinovat pentru omor din imprudență și condamnat la patru ani de închisoare. Doi ani mai târziu, grație purtării exemplare, dar și a faptului că închisoarile din California erau suprapopulate, medicul a fost eliberat. În momentul condamnării, judecătorul de la Curtea Superioară din Los Angeles, Michael Pastor, a descris tratamentul aplicat de Murray (anestezicul chirurgical – n.r.) drept „o nebunie medicamentoasă“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE