8.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovȘedință de Consiliu Local: Scutiri de impozit pentru firmele care investesc în...

Ședință de Consiliu Local: Scutiri de impozit pentru firmele care investesc în eficientizarea energetică a sediilor lor

l Maxim 200.000 de euro

Firmele, persoanele fizice autorizate sau întreprinderile familiale vor beneficia e o scutire de taxe dacă investesc în fațada clădirilor unde își au sediul şi în eficientizarea energetică. Aplicarea unei astfel de scheme de ajutor de minimis va fi dezbătută azi în ședința de Consiliu Local. Această schemă de ajutor face parte dintr-un pachet de măsuri de sprijin al agenților economici din Brașov și de atragere de noi investitori, care va fi prezentat Consiliului Local în perioada următoare.

Scutirea maximă: 200.000 de euro

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului pe clădiri se va aplica până la atingerea nivelului maxim al investiției efectuate cu reabilitarea termică a clădirii sau cu creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirii. „Această măsură presupune ca operatorii economici care eficientizează energetic clădirile pe care le dețin sau reabilitează fațadele să beneficieze de o scutire la impozit în valoare de până la 200.000 de euro, dar nu mai mult decât valoarea pe care au investit-o pentru reabilitare sau pentru eficientizare. Pe lângă sprijinul economic, această măsură aduce și avantaje în contextul climatic, în special la partea de eficientizare energetică a clădirilor, precum și la felul în care va arăta orașul nostru pe segmentul de reabilitare a fațadelor”, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.

Schema se aplică până la finele anului 2023

Această măsură se aplică până la data de 31.12.2023, iar valoarea totală maximă estimată a ajutorului acordat în cadrul prezentei scheme de minimis va fi de 200.000 euro, raportat la cursul BNR de la data acordării facilității, respectiv 66.666 de euro/an, până în 2023. Aceste facilități le completează pe cele acordate persoanelor fizice pentru efectuarea de lucrări de eficientizare energetică, precum și programul de reabilitare a fațadelor clădirilor, aflate în proprietatea persoanelor fizice, propus tot în ședința de astăzi.

Excepţii de la prevederile schemei de minimis

Vor exista şi unele excepții de la prevederile schemei de minimis. De exemplu, pentru întreprinderile care efectuează transporturi de mărfuri în contul terților sau contra cost, ajutorul maxim nu poate depăși 100.000 de euro, echivalent în lei. De asemenea, nu pot beneficia de această schemă de minimis întreprinderile din sectoarele pescuitului și acvaculturii; întreprinderile din domeniul producției primare de produse agricole; societățile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul prelucrării și comercializării produselor agricole; activitățile legate de export către țări terțe sau către alte state membre; ajutoarele condiționate de utilizarea preferențială a produselor naționale față de produsele importate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE