12.4 C
Braşov
AcasăSportOficial: UEFA a abolit regula „golului în deplasare”

Oficial: UEFA a abolit regula „golului în deplasare”

l Regula „golului în deplasare” a fost eliminată din competițiile organizate de forul fotbalistic european

UEFA a decis eliminarea regulii golului marcat în deplasare din toate competiţiile de sub egida sa, începând cu sezonul 2021/2022. UEFA a decis eliminarea regulii golului marcat în deplasare.
Forul continental de conducere a fotbalului a decis, joi, eliminarea regulii golurile înscrise în deplasare din toate competiţiile pe care le organizează, începând din sezonul următor, 2021/2022. Informaţia a devenit oficială, după ce au existat zvonuri în ultimele luni. Decizia a fost discutată în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor UEFA.
Ca atare, meciurile care se vor termina la egalitate în dublă manşă vor fi decise în urma a două reprize de 15 minute de prelungire, iar dacă şi după cele două reprize va fi egalitate se vor executa lovituri de departajare.Până în prezent, dacă două echipe terminau la egalitate o dublă manşă, mergea mai departe echipa care marcase mai multe goluri în deplasare în cadrul celor două partide. Regula a început să existe din sezonul 1965/1966, pentru a favoriza echipele să atace în meciurile pe care le desfășurau în deplasare, acolo unde și presiunea fanilor era un aspect important.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE