14.8 C
Braşov
AcasăSanatateȘtiri surprinzătoare despre mâncare

Știri surprinzătoare despre mâncare

Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic a întocmit o listă cu produse interzise/permise atunci când mergem la cumpărături. “Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment. Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin:
l ingrediente necunoscute
l ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie
l ingrediente al căror număr depășește cifra 5
l sirop de glucoză-fructoză
l grăsime de cocos și/sau de palmier.
În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii.
Atunci când faceți cumpărături evitați:
l zona centrală din supermarket și rafturile cu produse ambalate, al căror termen de garanție depășește 3 luni
l produsele promovate ca având extra-avantaje (de ex. margarină care scade colesterolul, brânzeturi light sau dulciuri fără adaos de zahăr)
l alimentele din import, mai ales când ele există în varianta românească, dar și produsele exotice, pe care nu suntem genetic construiți să le metabolizăm
l produsele provenite din agricultura intensivă (fie că e vorba de cele vegetale sau animale) și alimentele extrasezon, coapte/maturate forțat.
Pe de altă parte, nu trebuie să vă feriți de:
– alimentele cu preț redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reală a produsului
mâncarea gătită, chiar dacă este ambalată și vândută în supermarket
– produse cu ambalaj mai puțin colorat/sofisticat, de la branduri mai puțin cunoscute, dar care au o listă “curată” de ingrediente (simple și puține)
– ambalajul mai mic, care conține produsul gata feliat/porționat, chiar dacă este mai scump. Fiți adepții lui “puțin și bun”!”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE