6.9 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Înghețată de cafea

Ingrediente: 1,5 lingurițe de ness (1 plic), 30 mililitri cafea tare (espresso), 250 mililitri smântână pentru frișcă rece (minimum 30% grăsime), 175 mililitri lapte condensat, un praf de sare, 1 linguriță de extract de vanilie sau 1 pliculeț cu zahăr vanilat (opțional), scorțișoară sau sos de ciocolată pentru topping (opțional), câteva frunze de mentă pentru servire (opțional)
Mod de preparare: Amestecă bine cafeaua tare cu nesul într-o ceșcuță. Lasă la răcit. Scoate smântâna pentru frișcă de la frigider și mixează bine. Frișca trebuie să fie tare, nu apoasă. Adaugă laptele condensat, praful de sare, cafeaua și extractul de vanilie (opțional) și amestecă totul cu o spatulă. Pune compoziția într-un vas de plastic cu capac și las-o la congelator cel puțin 4 ore. Scoate-o din congelator înainte cu 20 de minute de a o servi. Pune înghețata în cupe și presară puțină scorțișoară pe deasupra sau sos de ciocolată și câteva frunze de mentă proaspătă.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 23 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE