28 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUPDATE / Brașovul prietenos cu câinii: Kronstadt sau Hamstadt?

UPDATE / Brașovul prietenos cu câinii: Kronstadt sau Hamstadt?

l De la sfarșitul lui iulie

Reprezentanții municipalității au început să pregătească orașul în vederea aplicării imediate a viitoarei decizii a Consiliului Local Brașov (sfărșitul lunii iulie) cu privire la accesul cu câini în parcurile brașovene.
1. Panourile cu interdicție de acces cu cățelul, montate în baza vechii HCL 66/1999, au fost eliminate de pe întreg domeniul public al municipiului. Notă! În locurile de joacă destinate exclusiv copiilor, panourile au rămas pe poziție, pentru că și pe viitor, accesul cu animalul de companie în acele spații va fi interzis.
2. În cadrul procesului de modificare a regulamentului pentru spații verzi valabil astăzi pe teritoriul municipiului (conf. HCL 153/2010), urmează să fie eliminate articolele ce privesc interdicțiile de acces cu animalele de companie.
În ceea ce privește parcurile în ansamblul lor, noul regulament are menirea de a facilita transformarea treptată a acestora în spații mai prietenoase și mai accesibile brașovenilor în general. Odată ce acest nou regulament este trecut prin ședința Consiliului Local de la finalul lunii iulie, Brașovul va avea premisele pentru transformare în orașul pet-friendly.
3. Brașovul beneficiază de 150.000 lei pentru prima campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună cu stăpân, subvenționată de către municipalitate. Această campanie este prima de acest tip din Brașov și, dincolo de valoarea sa implicită, ea va avea și menirea de a fi un vehicul pentru o campanie de informare a cetățenilor cu privire la facilitățile și la obligațiile pe care le au în calitate de stăpâni de căței. „Facem însă apel la bunul simț și spiritul civic de care trebuie să dăm dovadă, să fim responsabili, fiecare posesor de câine – pentru că și eu mă aflu în această categorie – și să curățăm indiferent de locul în care acesta este. Trebuie să conștientizăm că acest acces al câinilor în parcuri va depinde foarte mult de comportamentul pe care noi, cetățenii Brașovului, îl vom avea”, a declarat la lansarea proiectului în dezbatere publică, viceprimarul Sebastian Rusu.
În ceea ce privește accesul cu biciclete, role, skateboard-uri, utilizatorii acestora vor trebui să adapteze viteza astfel încât să poată opri în condiții de siguranță, pentru a evita producerea de accidente. O altă interdicție care va fi eliminată este cea referitoare la plimbarea pe gazonul din parcuri. Odată cu adoptarea acestui regulament, cei care se vor plimba sau vor sta pe gazonul din parcuri nu vor mai fi sancționați. De asemenea, și montarea de hamace în parcuri va fi permisă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”