14.8 C
Braşov
AcasăSanatateApa sărată de mare: 4 beneficii nebănuite pentru piele și ten

Apa sărată de mare: 4 beneficii nebănuite pentru piele și ten

l Dar și dezavantaje

A venit vara și dorința de a pleca în vacanță crește. Înainte de a pleca la mare, aruncă o privire pe beneficiile pe care le are apa sărată pentru piele. Apa sărată are un număr mare de oligoelemente precum sodiu, iod, zinc sau potasiu, cu proprietăți curative pentru piele.

1. Apa sărată de mare exfoliază și hidratează

În primul rând, apa sărată de mare este o opțiune perfectă pentru exfolierea pielii, deoarece salinitatea în sine are un efect uimitor asupra pielii moarte și toxinelor de pe piele, indică dermatologii de la Clinica Herrera, Malaga, Spania. În plus, mineralele pe care le conține apa sărată de mare, precum magneziul, sunt eficiente pentru hidratarea și hrănirea pielii, astfel că va arăta mult mai moale și mai fină.

2. Vindecă pielea și are proprietăți antibiotice

De asemenea, apa sărată de mare are proprietăți antiseptice, ceea ce o face să acționeze ca un remediu pentru rănile mici care apar pe piele. În acest fel, ajută la vindecarea tăieturilor, a zgârieturilor și a altor răni, precizează EFESalud. Pe de altă parte, apa sărată de mare are diferite microorganisme care produc substanțe antibiotice, antimicrobiene și antibacteriene, ceea ce face ca scăldarea în această apă să fie benefică pentru dezinfectarea pielii.

3. Apă sărată pentru față: tratamentul acneei

Salinitatea apei de mare poate avea beneficii și pentru ten. Proprietățile antibacteriene ale apei de mare, precum și efectul exfoliant menționat mai sus sunt perfecte pentru tenul care se confruntă cu acnee.

4. Vitamina D

Combinația de apă sărată de mare și soare crește producția internă de vitamina D, esențială pentru elasticitatea pielii.

Riscuri pentru piele

În ciuda tuturor acestor beneficii, trebuie luate în considerare și unele riscuri, precum erupțiile cutanate care pot apărea pe piele din cauza apei sărate și a expunerii la soare. Prin urmare, după o zi la plajă, trebuie să te speli bine, să îndepărtezi resturile de sare și nisip și să te hidratezi cu creme sau aloe vera. Pe de altă parte, deși marea are putere de dezinfectare a rănilor mici, nu este indicat să te scalzi în mare dacă ai infecții ale pielii, deoarece apa sărată le poate agrava. Pentru tratarea infecțiilor, apa caldă și sarea pot fi utilizate acasă, dar apa sărată de mare este contraproductivă, deoarece conține bacterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE