6.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDoar 2-4 ore pe lună: Primăria recrutează reprezentanţi în consiliile de administraţie...

Doar 2-4 ore pe lună: Primăria recrutează reprezentanţi în consiliile de administraţie ale şcolilor

Braşovenii care vor să facă parte din consiliul de administraţie al unei unităţi de învăţământ, ca reprezentanţi ai primarului, mai au timp până la 21 iunie să se înscrie pentru procedura de recrutare. După finalizarea procedurii de înscriere, comisia, formată din reprezentanți ai comunității de afaceri brașovene, va face selecția celor care vor face parte din consiliile de administrație ale unităților de învățământ din municipiul Brașov.

Ce presupune activitatea de membru în CA?

Consiliile de administraţie ale instituțiilor de învățământ preuniversitar se întrunesc lunar în şedinţe ordinare, precum şi ori de câte ori este necesar în şedinţe extraordinare. Rolul de reprezentant al primarului în consiliul de administrație al unității de învățământ preuniversitar de stat necesită o implicare voluntară (neplătită), care presupune o activitate de aproximativ 2- 4 ore pe lună, aceasta fiind o estimare și nu o regulă sau o solicitare formală. Nu este necesară vreo calificare anume pentru a putea fi desemnat ca reprezentant al primarului în consiliul de administrație, ci doar de seriozitate, implicare și, de preferință, o experiență în domeniul educației, fie ea și la nivelul unui părinte care are sau a avut un copil la școală, grădiniță sau liceu, spun reprezentanţii municipalităţii. Candidații trebuie să aibă cetățenie din cadrul Uniunii Europene, să fie cunoscători și vorbitori ai limbii române și să aibă reședința în municipiul Brașov sau în localitățile limitrofe.

Selecţie făcută de un ONG partener

O persoană nu poate fi membru în consiliul de administrație al grădiniței sau școlii unde merge în prezent copilul sau nepotul său, dar poate face parte din consiliul de administrație al grădiniței sau școlii unde copilul sau chiar persoana în cauză a învățat la un moment dat. „Există totuși un proces de selecție, asigurat în virtutea parteneriatului dintre Primăria Brașov și Asociația pentru Valori în Educație, care va coordona un proces de evaluare al aplicațiilor şi al CV-urilor trimise de candidați, pentru a asigura o evaluare uniformă, bazată pe criterii clare și pe competențe.Totodată, prin parteneriatul cu Asociația pentru Valori în Educație, candidații admiși pentru a fi numiți în funcție vor beneficia și de un workshop de instruire cu privire la rolul și atribuțiile pe care urmează să le aibă”, a transmis Primăria Braşov, printr-un comunicat de presă. Pentru înscrierea la selecţie, cei interesaţi trebuie să completeze un formular pe care îl găsesc la adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9cwmtcUtfo7GygEU7Y-5yyi2yQe9Ua8VVpVjX7Q2UgmXy3Q/viewform

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE