28 C
Braşov
AcasăSportO rezolvă Coliban și p-asta? FC Brașov Steagul Renaște începe cu litigii

O rezolvă Coliban și p-asta? FC Brașov Steagul Renaște începe cu litigii

Autor: Adi MARICA

l În cazul în care FC Brașov Steagul Renaște va prelua locul Coronei în Liga a 2-a, noua structură fotbalistică va prelua și contractele jucătorilor și antrenorilor

La protestul organizat, joi seara, în fața Primăriei Brașov, de copii, părinți și antrenori de la Centrul de Copii și Juniori de la secția de fotbal Corona Brașov, primarul Allen Coliban a precizat că proiectul FC Brașov Steagul Renaște este în grafic, iar noua structură va prelua locul Coronei în Liga a 2-a. Mai mult, Coliban a spus că discută cu antrenori și potențiali manageri de „calibru“ pentru clubul brașovean. Primarul a admis că Ioan Ovidiu Sabău este o variantă pentru postul de manager, dar că are în vedere și alte variante. Timpul este principalul inamic al proiectului fotbalist votat în CL Brașov la inițiativa PNL și USR. O problemă cu care se va confrunta noua structură fotbalistică în cazul în care cesiunea se va realiza în timp util este cea a contractelor jucătorilor și antrenorilor de la echipa de seniori de la Corona Brașov.

AFAN confirmă

Conform lui Emilian Hulubei, președintele AFAN, „în cazul în care se va cesiona locul Coronei din Liga 2-a, noua structură va prelua și activele și pasivele. În aceste condiții, contractele jucătorilor și antrenorilor vor fi preluate de noul club“. Cum Coliban negociază de zor cu antrenori și manageri, este de așteptat ca în perioada imediat următoare, Municipalitatea să se confrunte cu un val de litigii pe la comisiile FRF!

Coliban: „Nu facem management în stradă“

Circa 70 de persoane, părinți, copii și antrenori de la Centrul de Copii și Juniori de la secția de fotbal Corona Brașov, dar și câțiva jucători de la echipa de seniori au protestat, joi seara, în fața Primăriei Brașov. Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de modul în care primarul Allen Coliban a gestionat situația de la echipa de seniori de la Corona, dar și de la grupele de copii și juniori. Primarul crede că părinții micuților fotbaliști de la Corona au fost manipulați. „În Brașov suntem experți în a ne da la gioale și a ne înfige cuțite pe la spate. Nu facem management în stradă. S-au trimis mesaje către părinți dinspre club că se desființează secția de fotbal de copii și juniori. Nu înțeleg manipularea asta!’’, le-a transmis, nervos, primarul celor prezenți. „Nu e adevărat! Noi dorim să faceți ceva ceva pentru fotbalul brașovean. Vrem FC Brașov și acum este acum această oportunitate cu locul Coronei în Liga a 2-a. Se aude că nu se dorește să se depună dosarul la FRF pentru Liga a 2-a. Ce se întâmplă cu grupele de copii și juniori? Sunt 250 de copii înscriși la fotbal la Corona. Ce facem cu ei?’’, i-a spus unul dintre protestatari lui Coliban.

„Avem susținerea FRF“

Primarul le-a transmis protestatarilor că grupele de copii și juniori vor trece la Academia FC Brașov și a oferit noi detalii despre proiectul FC Brașov Steagu Renaște. „Vrem să înființăm FC Brașov de la zero și se va face prin cesiune de loc dinspre CSM Corona Brașov către noua structură FC Brașov. În momentul când ies actele sper să putem face cesiunea. Am discutat cu Răzvan Burleanu, Octavian Goga și cu Adrian Stîngaciu. Avem susținerea FRF, acum așteptăm să iasă actele de la Judecătorie. Suntem în grafic! Vrem să investim serios în Academia FC Brașov”, a spus Coliban. Primarul dorește ca noul club să aibă un manager în cel mai scurt timp. A admis că ‘’Ioan Ovidiu Sabău este o variantă, dar nu singura”. Coliban a mai spus și că „se poartă discuții cu mai mulți antrenori. Pentru un astfel de proiect avem nevoie de un management de un anumit calibru și care să prezinte și credibilitate’’.

Sabău, la pachet cu Prunea!

În cazul în care varianta Sabău ar fi prins contur, acesta ar fi venit la Brașov la pachet cu Florin Prunea. Se pare că negocierile cu Sabău au fost demarate încă de luna trecută. „Cu Neluţu Sabău țin legătura. A primit şi el o ofertă să meargă la un club, nu pot să spun unde, că m-a rugat să nu spun, şi m-a întrebat dacă vreau să merg cu el“, spunea Florin Prunea, luna trecută, la Telekom Sport. Prunea a fost în negocieri și cu U Cluj, care a făcut mai multe schimbări după ce a ratat din nou în promovarea în Liga 1, dar cele două părți nu s-au înțeles.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”