4.8 C
Braşov
AcasăSportNaștere grea. 13 ani pentru construirea sălii Metrom. Junioarele I de la...

Naștere grea. 13 ani pentru construirea sălii Metrom. Junioarele I de la Corona au inaugurat sala de sport

Astăzi a avut primul antrenament în noua sală de sport construită în cadrul bazei sportive Metrom. Primii sportivii care s-au antrenat aici au fost campioanele naționale la handbal, junioare I, de la Corona Brașov. Cu această ocazie, primarul Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu le-au felicitat pe sportive pentru câștigarea campionatului și le-au oferit flori, în numele brașovenilor. Lucrările la această sală de sport au început în anul 2008, când Ministerul Educației a lansat un program de construire a unor campusuri sportive. După ce, în 2009, Ministerul Educației nu a mai alocat fonduri, investiția – aflată în faza de fundație și primii stâlpi de rezistență – a intrat în conservare. Lucrările au fost reluate la sfârșitul anului 2019 și finalizate în acest an. Sala de sport de la Metrom este una multifuncțională și omologabilă pentru mai multe sporturi de echipă și individuale, inclusiv la nivel de seniori (handbal, baschet, volei, tenis etc).
,,Pentru această generație de junioare I de la Corona este încă o bornă, încă o medalie de aur, la șirul unor mai lungi succese anterioare. Mă bucură că finalul acesta de sezon a mai venit cu o veste bună, titlul de vicecampioane la junioare 3, dovadă că avem un potențial și avem o bază așezată corect în zona aceasta a handbalului feminin pornind de la vârstele fragede. Din păcate, la senioare am pierdut șansa de a accede anul acesta în Liga Florilor, însă important este să ne concentrăm pe termen lung. Este important să punem baze solide și să reconstruim acest proiect așa cum ar trebui, nu pe termen scurt, ci pe termen lung”, a precizat primarul Allen Coliban. ,,Mă bucur să putem fi astăzi în această sală. După cum vedeți, este o bijuterie. Eu personal sunt mândru de această realizare. Este o sală multifuncțională, o sală pe care astăzi mă bucur să o inaugurăm alături de junioarele noastre, campioanele de la Naționalele de handbal. Încurajăm sportul, vrem să fim alături de sportivi. Această sală este una care va putea să producă imediat niște efecte bune și să se poată desfășura meciuri de volei, handbal, baschet. Aveam nevoie de ea.”, a explicat și viceprimarul Sebastian Rusu.
Sala de sport Metrom cuprinde, pe lângă suprafața de joc, 3 gradene cu 138 de locuri pentru public și 51 de locuri pentru oficiali și sportivi. La parter au fost amenajate 4 vestiare pentru sportivi (inclusiv băi, toalete), 4 vestiare pentru antrenori, 1 vestiar pentru arbitri, un birou pentru oficiali, un foaier cu cafenea, o sală de ședințe, un depozit pentru materiale sportive, 1 vestiar pentru personal, 2 grupuri sanitare pentru public, un garaj, și va fi montată centrala termică. La etaj, vor fi amenajate sala de mese și spațiile anexe, 2 grupuri sanitare pentru public, 4 birouri și o magazie. Valoarea investiției a fost de 8.105.465,12 lei (inclusiv TVA), iar lucrările au fost executate de Aeon Building SRL, proiectant general fiind Danina Star.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE