6.4 C
Braşov
AcasăNationalPredică halucinantă a unui preot din Neamț

Predică halucinantă a unui preot din Neamț

În încercarea de a-i convinge pe enoriași să nu se vaccineze, starețul unei mănăstiri din Neamț le-a spus acestora că administrarea serului va favoriza apariția solzilor pe corpul uman. În replică, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, preotul Vasile Bănescu, a declarat la DigiFm că „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea instituției Bisericii“.
Predica halucinantă a starețului a fost filmată iar acum a devenit virală în spațiul public.
„După vaccinare după o perioadă mică de timp și în combinație cu noua boală pielea oamenilor se va umple de solzi ca la pești. Nu va exista nicio explicație cu privire la originea acestei noi boli mortale care va afecta sistemul imunitar“, le-a spus preotul enoriașilor.
Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a oferit pentru Digi FMo reacție în cazul starețului din Neamț.
„Faptul că există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are și nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea planurilor, punerea în opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate delirant de site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea instituției Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este și va rămâne minor în societate“, a declarat Vasile Bănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE