12.4 C
Braşov
AcasăCititori(P) Obiective turistice inedite pe care le poți vizita în Londra

(P) Obiective turistice inedite pe care le poți vizita în Londra

Capitala Marii Britanii este unul dintre acele orașe celebre pe care toată lumea vrea să le vadă (de altfel Londra este cel mai vizitat oraș de pe glob) și care te surprinde mereu prin ceva nou, ca să revii mereu cu plăcere în metropola unde tradiția și sprirtul avangardist se întâlnesc într-un mix de culturi, obiceiuri și atracții turistice.

Dacă te întrebi unde să te mai duci și ce să mai vizitezi în Londra pe lângă arhicunoscutele obiective din ghidurile turistice, îți prezentăm în continuare câteva sugestii pe care să le încerci pentru o aventură britanică plină de farmec și culoare:

Vizitează Tate Modern, un muzeu inedit

Situat în fosta centrală electrică Bankside, acest muzeu este unul dintre cele mai frumoase din lume, pentru că găzduiește capodopere ale marilor artiști din secolul XX. Te poți bucura de expoziții permanente cu picturi semnate Picasso, Dali, Matisse, Rothko sau Warhol, ca să amintim doar câteva dintre numele celebre care se regăsesc aici. Intrarea este liberă, există și programe speciale pentru copii, așa că o vizită la Tate Modern este ocazie interesantă pentru întreaga familie.

Savurează un ceai englezesc la Fortnum & Mason

Când spui Anglia, spui ceai, așa că este normal să-ți dorești o experiență cât mai britanică, pentru un five o’clock sofisticat, așa cum ai văzut în filmele de epocă. Găsești atmosfera inconfundabilă a saloanelor de ceai de altădată la Fortnum & Mason, unde poți să savurezi ceai cu tonic și gin, în stil regal.

Plimbă-te cu barca pe Regent’s Canal

Capitală a unui stat insular, Londra este ea însăși o combinație de ape, canale și poduri între diverse zone pe care le poți explora pe jos sau cu bicicleta. Dar cel mai bine se observă farmecul acestui oraș cameleonic într-o plimbare cu barca pe Regent’s Canal, în Little Venice, district din vestul Londrei lângă Paddington și Canalul Grand Union.

Străbate la pas strada Bermondsey

Bucură-te de o plimbare prin orașul de altădată pe faimoasa stradă Bermondsey, cu case pitorești, vegetație superbă, festivaluri de stradă, galerii de artă și magazine de antichități. Vocația imperială a metropolei britanice este prezentă aici în zecile de cafenele, restaurante indiene și exotice, saloane de pictură cu henna și ateliere de meșteșuguri inedite.

Bea o bere la un pub celebru: The Churchill Arms

După atâta hoinăreală, precis ți s-a făcut sete și merge o bere bună, poate și-un fish & chips, doar te afli la Londra, nu? Dintre sutele de pub-uri unde poți să bei un pint de bere sau un pahar de cidru, alege The Churchill Arms, o casă a cărei fațadă este decorată în întregime cu flori, iar interiorul este realizat în stil britanic, cu umor și un pic de autoironie.

Mergi la teatru la The Old Vic

Aventurile tale în Londra n-ar fi complete fără o seară la teatru. Mergi la una dintre cele mai faimoase instituții de cultură din lume, The Old Vic, unde repertoriul shakespearian are o strălucire aparte, iar compania teatrală are o tradiție creată de nume mari precum William Barrymore sau Laurence Olivier.

Vizitează aceste locuri inedite din capitala britanică și bucură-te de o vacanță de neuitat în acest oraș fascinant. Rezervă-ți zborul către metropola de pe Tamisa și ai grijă să cumperi și bilete de avion din Londra spre Bucuresti, pentru că vei fi tentat să rămâi multă vreme aici, să hoinărești pe străduțe pline de farmec și s-ar putea să uiți să te mai întorci acasă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE