15.8 C
Braşov
AcasăSport„Nu aș fi revenit acum la Brașov“: Brașoveanca Rebeca Necula a ales...

„Nu aș fi revenit acum la Brașov“: Brașoveanca Rebeca Necula a ales Slatina

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l Gruparea olteană și-a asigurat serviciile unei tinere handbaliste de mare valoare
l „Am ales să merg la Slatina pentru că m-au abordat ca pe o jucătoare profesionistă“, a spus Rebeca Necula (18 ani)

Măcinat de orgolii și interese, handbalul feminin brașovean se zbate în mediocritate. În tot acest timp, marile speranțe al Brașovului aleg alte destinații. Sorina Tîrcă va pleca mai mult ca sigur, iar Alicia Gogîrlă și-a anunțat deja plecarea. Rebeca Necula, o handbalistă care se anunță o mare speranță a handbalului, și-a încheiat contractul cu U Cluj și a semnat cu CSM Slatina pentru a continua în Liga Națională. „Rebeca Necula, primul transfer al verii pentru echipa noastră! Rebeca este componentă a naționalei noastre de tineret si una din marile speranțe ale handbalului românesc. Joacă pe postul de Centru și la doar 18 ani a înscris 127 de goluri în acest sezon pentru Universitatea Cluj, clasându-se pe locul 11 in clasamentul marcatoarelor. Recent a obținut titlul de MVP al Final Four-ului U-19 !“, este anunțul transferului realizat de clubul din Slatina.

De ce a ales Slatina

Alegerea Rebecăi a fost una surprinzătoare, ținând cont că au fost și alte oferte de la cluburi mai mari. „Am ales să merg la Slatina pentru că m-au abordat ca pe o jucătoare profesionistă. Am considerat că pentru mine în această perioadă este important să joc constant, iar la Slatina voi avea acestă șansă. M-am consultat și cu cei din familia mea și am semnat cu CSM Slatina un contract pe un an cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Probabil voi merge la facultate la Craiova“, a spus Rebeca Necula (18 ani).


„Nu aș fi revenit acum la Brașov“

- Advertisement -

Brașoveanca a avut o discuție și cu cei de la Corona, însă tardiv, pentru că Rebeca a a fost decisă să joace la Slatina. „A fost și o discuție cu Corona, însă eu alesesem deja Slatina. Nu aș fi revenit la Brașov, în primul rând că în momentul discuțiilor nu știam în ce ligă va evolua Corona în sezonul viitor“, a spus Rebeca Necula. În această perioadă, Rebeca se bucură de vacanță, după care pe 13 iunie va pleca cu echipa națională în cantonament pentru pregătirea Campionatului European de tineret din iulie.

„La Corona nu am primit nicio şansă“

Rebeca Neecula a început handbalul la CSŞ Dinamo Braşov, a trecut apoi la Transilvania Braşov, după care a făcut pasul la Corona Braşov. În toamna lui 2019, braşoveanca a plecat la Universitatea Cluj, pentru că ardea de nerăbdare să joace la seniori. „Aveam 16 ani şi abia aşteptam să joc la senioare. La Corona nu am primit nicio şansă, iar în atunci când Corona 2010 a devenit CSM Corona Braşov au fost reziliate contractele şi astfel eu am ale să semnez cu U Cluj. S-a dovedit că a fost o alegere bună pentru că la Cluj am avut şansa să joc în Liga Naţională. Apoi a venit şi scandalul de dopaj de la Corona. Dacă aş fi rămas la Braşov, aş fi fost şi eu implicată!”, spunea Rebeca Necula. Rămâne și acum un mare semn de întrebare: cum a putut Corona să piardă o astfel de jucătoare?

„Mariana Peţa mi-a pus mingea în mână“

Rebeca Necula a cochetat cu atletismul, iar la 10 ani a ajuns întâmplător să practice handbalul. „M-am apucat de handbal datorită surorii mele, Lorena. M-am dus la antrenamente împreună cu ea, la CSŞ Dinamo Braşov. Antrenoarea Mariana Peţa mi-a pus mingea în mână. Dânsa mi-a îndrumat primii paşi în handbal şi pentru acest lucru îi voi fi mereu recunoscătoare. Pe lângă faptul că este o antrenoarea care lucrează foarte bine cu copii, Mariana Peţa este şi un om cu totul deosebit’’, povesteşte Rebeca. Mariana Peţa îşi aminteşte momentul în care Rebeca, o fetiţă firavă, de doar 10 ani, a păşit în sala de antrenament. „Rebeca a venit la antrenamente împreună cu Lorena, sora ei mai mare care se încadra în grupa pe care o pregăteam. În aceea perioadă făceam antrenamente la Sala de sport a Liceului Mircea Cristea, în «peşteră», cum spuneau fetele. I-am spus Rebecăi să se joace şi ea cu mingea. Când i-am văzut mişcările şi alura parcă m-am văzut pe mine la vârsta ei! Era extrem de serioasă şi ambiţioasă şi efectiv nu rata niciun antrenament. Eu zic că are potenţial pentru ajunge sus de tot în handbal”, a spus Mariana Peţa, antrenoare care a pregătit-o timp de 3 ani pe Rebeca la CSŞ Dinamo Braşov. După cei trei ani la Dinamo Braşov, Rebeca a ţintit mai sus şi a ajuns la Transilvania Braşov, unde a jucat timp de un an la grupa Marianei Tîrcă. „Rebeca este un copil foarte valoros, cu calităţi extraordinare. Este o excepţie în handbalul nostru şi acest lucru se va dovedi în timp. Îi prevăd un viitor frumos în handbal. Este un copil deosebit şi încântător este că un caracter foarte, foarte frumos“, spunea, anul trecut, Mariana Tîrcă.

Rebeca Necula: „Viteza şi tehnica sunt punctele mele forte, însă şi aici e clar că mai pot progresa. Modelul meu în handbal a fost şi este în continuare Anna Viahireva. E o jucătoare senzaţională“.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE