12.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDe la Consiliul Județean: Un milion de lei pentru ONG-urile de servicii...

De la Consiliul Județean: Un milion de lei pentru ONG-urile de servicii sociale

Autor: Mihaela PARGHEL

l Sprijin pentru grupurile vulnerabile

Consiliul Judeţean Braşov alocă un milion de lei nerambursabil asociaţiilor şi organizaţiilor non-guvernamentale din domeniul asistenţei sociale. Ieri a fost lansată sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu a proiectelor de asistență socială pe anul 2021. Din bugetul de un milion de lei pus la dispoziţie, fiecare proiect selectat poate beneficia de sume nerambursabile cuprinse între 10.000 şi 50.000 de lei.

Finanţări între 10.000 şi 50.000 pentru un proiect de servicii sociale

Prin acest program, Consiliul Judeţean încearcă să acorde sprijinul tuturor grupurilor vulnerabile în contextul COVID -19, pentru dezvoltarea serviciilor de consiliere, suport, îngrijire la domiciliu, îngrijire comunitară (servicii de suport online, telefonic). Se finanţează, de asemenea, proiectele care vizează acordarea de servicii de consiliere și orientare școlară la distanță (online/telefonic), susținerea copiilor din grupurile vulnerabile, continuarea terapiilor de recuperare și reabilitare, susținerea serviciilor educaționale specializate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, susținerea dezvoltării educației copiilor din grupuri defavorizate/continuarea procesului de educație/dezvoltarea unor programe de susținere a educației copiilor din grupurile vulnerabile prin accesul la tehnologie/digitalizare (accesul la internet, accesul la device-uri de conectare de tipul laptop-urilor, tabletelor sau telefoanelor smart) dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din grupurile vulnerabile pentru învățarea la distanță/accesul la materiale educaționale adaptate pentru învățarea la distanță/online. Prin acelaşi program, în acest an se acordă finanţări proiectelor pentru susținerea familiilor vulnerabile în contextul economico-social actual, susținerea persoanelor vârstnice, peste 65 de ani, în contextul COVID -19, cu acordarea de îngrijiri la domiciliu sau susținerea persoanelor toxico-dependente, cu diferite adicții: droguri, alcool, alte substanțe toxice.

Dosarele de finanţare se înscriu la Registratură până la 7 iulie

Pot solicita finanțări persoanele juridice fără scop patrimonial, asociaţiile sau fundaţiile constituite conform legii, cu sediul în județul Brașov, acreditate ca furnizori de servicii sociale în baza Legii 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale. Acestea pot depune cererile de finanţare până la data de 7 iulie, ora 16:00, la sediul Consiliului Judeţean, la Registratura (camera 10).Selecţia şi evaluarea proiectelor propuse se va face în intervalul 8 – 30 iulie 2021. Pentru proiectele acceptate spre finanţare, activităţile de asistenţă social trebuie realizate până la 15 noiembrie, cel târziu. Nu vor fi acceptate cererile pentru activităţi de asistenţă socială generatoare de profit, precizează Consiliul Judeţean. De asemenea, nu se acordă finanțări nerambursabile pentru activități ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE