6.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCNAIR face planuri...Discuții despre autostrăzi: ieri despre Brașov-Bacău

CNAIR face planuri…Discuții despre autostrăzi: ieri despre Brașov-Bacău

Autor: M.P.

l Alaltăieri despre Brașov-Ploiești

După ce miercuri au discutat despre variantele posibile pentru o eventuală autostradă Brașov-Ploiești, ieri reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au propus un traseu de 23 de kilometric pe teritoriul judeţului Braşov, pentru autostrada Braşov – Bacău. O discuţie între reprezentanţii CNAIR, prefectul judeţului, Cătălin Văsii, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea şi reprezentanţii localităților Brașov, Ghimbav, Codlea, Săcele, Hărman, Prejmer, Bod, Hălchiu, Tărlungeni, ai autorităților teritoriale implicate în procesul de avizare și aprobare a proiectului şi ai Search Corporation – compania care proiectează autostrada, a avut loc ieri, la Braşov.

Cătălin Văsii: Traseul trebuie să respecte toate constrângerile de urbanism

Potrivit prefectului Cătălin Văsii, traseul acestei autostrăzi va trebui să respecte toate constrângerile urbanistice dar şi de natură ecologică. „Este absolut necesar ca traseul prin județul nostru al acestei viitoare autostrăzi – ca și în cazul celor care vor lega Brașovul de Ploiești și de Făgăraș – să fie corelat cu obiectivele fiecărei unități administrativ-teritoriale de pe traseul propus și să respecte toate constrângerile – mă refer la planuri urbanistice, terenuri de pe care se obținene producție agricolă ecologică, investiții proiectate ș.a.m.d. De aceea, etapa aceasta a analizei de traseu este extrem de importantă pentru a nu se crea blocaje ulterioare în derularea proiectului și pentru a nu afecta zonele de pe traseu, ci a contribui la valorizarea acestora”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Preşedintele CJ vrea grup de lucru cu arhitecţii şi şefii birourilor de urbanism

Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a reiterat propunerea făcută la întâlnirea pentru tronsonul de autostradă Ploiești-Brașov, ca și în acest caz arhitectul-șef al județului să formeze un grup de lucru cu arhitecții birourilor de urbanism și amenajarea teritoriului din fiecare localitate vizată, grup care să preia și să analizeze toate observațiile și propunerile de la unitățile administrativ-teritoriale și de la instituțiile cu rol de avizare a proiectului, astfel încât să existe o abordare integrată, unitară, de natură a simplifica relația cu CNAIR și de a grăbi evoluția proiectului. „Îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră – fie că sunteți primari, fie că aveți competențe pe raza unităților administrativ-teritoriale – să urmăriți cât se poate de atent toate detaliile acestui proiect, mă refer la porțiunea de traseu care trece prin județul nostru. Urmează să se întocmească inclusiv proiectul tehnic și cred – de altfel, nu este doar opinia mea – că proiectul ar trebui să-și înceapă derularea de la Brașov spre Bacău”, a afirmat președintele Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE