8.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) La ce să fii atent când schimbi acoperişul sau faţada casei

(P) La ce să fii atent când schimbi acoperişul sau faţada casei

Casa ta are nevoie din când în când de o cosmetizare, drept pentru care este nevoie să te gândești la schimbările pe care le poți face pentru a-i îmbunătăți acesteia aspectul. Îmbunătățirile la exterior vizează de cele mai multe ori acoperișul sau fațada, iar pentru a face aceste schimbări iată care sunt lucrurile la care ar trebui să fii atent.

Montează sisteme de scurgere a apei la nivelul acoperișului

Acoperișul este partea construcției care o protejează pe aceasta de intemperii. Din acest motiv, straturile acoperișului includ adesea și izolațiile necesare, pentru a putea proteja structura de umiditate și frig. Pe lângă aceste lucruri însă, este nevoie să ai în vedere montarea unui sistem de colectarea a apei din precipitații, pe care să o deverseze cât mai departe de locuință, cu ajutorul canalelor de colectare și a țevilor. Pentru aceasta vei avea nevoie de jgheaburi și burlane de calitate care să preia această cantitate de apă. Jgheaburile și burlanele sunt elemente metalice, tratate pe suprafață, care au rolul de a construi o centură de jur împrejurul acoperișului astfel încât apa de pe pantele acestuia să se scurgă în sistemul pluvial de jgheaburi. De la jgheaburi apa este preluată de către burlane, care se prelungesc pe toată înălțimea construcției.

În partea inferioară a casei va fi nevoie să prelungești burlanul puțin peste trotuarul perimetral, pentru a asigura scurgerea în siguranță a apei, cât mai departe de fundația casei.

Alege materiale de calitate, durabile

Este important ca atât pentru fațadă, cât și pentru acoperiș să folosești materiale de calitate. Calitatea se exprimă prin prisma durabilității, a rezistenței, a păstrării aspectului în timp, a consumurilor și a capacității de a proteja construcția. De aceea, pentru acoperiș poți alege tiglă metalică sau țiglă ceramică pentru a acoperi ca strat final construcția, iar pentru fațadă este indicat să alegi o tencuială decorativă de calitate, care să aibă și rol de protecție împotriva intemperiilor și a razelor UV.

Fii atent cu cine lucrezi

Este important să alegi firme specializate pe astfel de lucrări, eventual chiar pe fiecare în parte, pentru a fi sigur că implementarea cerințelor tale se va face ca la carte. În general firmele de construcții îți oferă tot suportul de care ai nevoie pentru a realiza aceste lucrări, însă este nevoie ca tu să alegi acei profesioniști cu care rezonezi cel mai bine și al căror portofoliu ți se pare cel mai bine realizat.

Ia în calcul timpul pentru care faci investiția

Nici acoperișul și nici fațadele nu reprezintă elemente în care să nu vrei să investești. Ambele sunt menite să ofere casei tale un aspect deosebit, dar și să o protejeze pe aceasta precum o îmbrăcăminte. De aceea, înainte să te gândești la buget ar trebui să ai în vedere și timpul pentru care este realizată investiția. Dacă vrei o lucrare pentru o viață, atunci ar trebui să alegi materiale care să îți satisfacă această nevoie, chiar dacă raportat la costuri s-ar putea ca acest lucru să te coste mai mult.

Nu privi aceste investiții ca fiind unele pe termen scurt, pentru că nu vei reuși să schimbi culoarea fațadei în fiecare an și nici nu vei putea înlocui acoperișul oricând vei dori. În general investiția se face în calitate și în confort, așa că ia în calcul acest aspect pentru a-ți trasa linii directoare în ceea ce privește valoarea totală a lucrărilor, incluzând aici și viitorul.

Locuința ta merită tot ceea ce este mai bun, mai ales la nivel de amenajări exterioare. O dată cu ea, și tu meriți din plin confortul dorit, așa că fii atent la aceste aspecte și alege corect, astfel încât casa ta să îți mulțumească pentru alegerea făcută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE