6.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLa țară oamenii nu se vaccinează: Maratonul de vaccinare din Parcul Central...

La țară oamenii nu se vaccinează: Maratonul de vaccinare din Parcul Central s-a mutat la mall

l De mâine, Johnson & Johnson în fiecare centru de vaccinare din Brașov

Autorităţile braşovene au fost obligate ieri să schimbe din mers scenariul pentru maratonul de vaccinare programat în Parcul „Nicolae Titulescu”, de Ziua Internaţională a Copilului. Din cauza condiţiilor meteo, evenimentul „Liber la vaccinare! Liber la joacă” ce trebuia să aibă loc în Parcul Central, a fost mutat la interior, părinţii fiind invitaţi să vină, cu copiii lor, la o partidă „de joacă” în zona scenei din Coresi Shopping Resort. Tot aici a fost mutat şi „cabinetul” mobil de vaccinare. Potrivit Municipalităţii, la această acţiune s-au utilizat vaccinuri Pfizer BioNTech şi Johnson&Johnson. Centrul Coresi Shopping Resort s-a deschis de la ora 10.00, iar maratonul de vaccinare desfășurat pe parcursul a opt ore, până la 18.00. Aproximativ 180 de persoane au fost vaccinate în această acțiune.

Atelierele şi spectacolele pentru copii s-au mutat şi ele la Coresi

Şi evenimentele programate să aibă loc la Palatul Copiilor au fost mutate tot în zona scenei din interiorul centrului comercial. Între orele 14:00 și 17:00, la Palatul Copiilor era programat să aibă loc un la un atelier de aeromodelism, spectacole de dans, jocuri de echipă și desene pe asfalt. Toate acestea au fost găzduite, în final, de Coresi. De vineri până ieri, Primăria și DSP Brașov au organizat 4 caravane de vaccinare, în piețele Astra și Dacia, la Bazinul Olimpic și la Coresi, astfel încât aproximativ 1.000 de brașoveni au fost vaccinați ”cu buletinul”.

La țară lucrurile se mișcă foarte greu

Dacă în localitățile importante din județ vaccinarea merge bine (Brașov, Săcele, Făgăraș, Râșnov, Zărnești), în mediul rural situația stă foarte prost. Multe sate și comune au o rată de vaccinare de sub 5% (Șoarș, Apața, Augustin sau Budila) deși există centre de vaccinare care pot acoperi toată populația din zonă. În cazul în care primăriile din aceste zone nu se implică, este posibil ca centrele de vaccinare să fie desființate în curând.

Următoarele maratoane

În cadrul Campaniei „Liber la vaccinare! Liber la viaţă!”, pe 6 iunie, Primăria Brașov, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică, Cinema One Laserplex și Coresi Shopping Resort organizează un nou eveniment de vaccinare dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și a celor din mall-uri. Acesta va avea loc în parcarea Coresi, zona Street Mall/Belaqua. Pe 13 iunie, urmează un eveniment de vaccinare pentru toți cei care duc dorul concertelor și pentru cei care organizează astfel de evenimente. Vaccinarea se va desfășura într-o sală de concerte, care va fi desemnată în zilele următoare. Pe 21 iunie, urmează acţiunea „Liber în biserici”- un eveniment dedicat atât enoriașilor, cât și personalului ecumenic. Evenimentul este propus a se desfășura în curtea sau în clădirea unei biserici. Campania de vaccinare fără programare, în locuri publice se va finaliza în municipiul Braşov în Piața Sfatului cu un eveniment dedicat turiștilor și tuturor brașovenilor, care să marcheze intrarea într-o nouă etapă în lupta cu pandemia.
Poza vaccinare mall

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE