4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNu mai vrea nimeni urșii din Brașov

Nu mai vrea nimeni urșii din Brașov

Peste 150 de sesizări privind semnalarea prezenţei animalelor sălbatice în localităţi din judeţul Braşov au fost înregistrate de la începutul anului, a anunţat prefectul Mihai Cătălin Văsii, care a menţionat că în această perioadă s-au înmulţit şi zonele în care are loc acest fenomen. „Aproape zilnic este semnalată prezenţa unor exemplare în localităţi sau în imediata apropiere a acestora, se înregistrează incidente, se produc pagube. Până acum, în acest an, au fost 152 de apeluri care au sesizat aceste lucruri şi s-au transmis numeroase alerte de urs. Şi zonele din care avem astfel de semnalări s-au înmulţit. Municipiul Braşov, Predeal, Sânpetru, Ormeniş, Moieciu, Voila sunt doar câteva exemple”, a afirmat Văsii.
Potrivit prefectului, care a organizat o şedinţă privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice periculoase la nivelul judeţului, o problemă, în prezent, o reprezintă faptul că nu este posibilă relocarea unor exemplare de urs. „Legea ne oferă două soluţii: relocarea sau recoltarea exemplarelor periculoase. Anul trecut am reuşit să relocăm două exemplare, însă, din păcate, în acest moment, relocarea nu mai este posibilă, pentru că nu mai vrea nimeni să-i primească, adică să preia problema altuia. Iar Sanctuarul de la Zărneşti are, după cum ştim, o capacitate limitată; în plus,introducerea acolo a unor exemplare agresive, dominante, creează dificultăţi. De aceea, am insistat în discuţiile de astăzi (n.r.-vineri) pe intensificarea măsurilor de prevenţie, pentru că trebuie să facem tot ceea ce ţine de noi, pe plan local, pentru a proteja vieţile şi avutul oamenilor”, a afirmat prefectul Braşovului.

1 COMENTARIU

  1. Nici dracul nu mai vrea urși…am ajuns cu cea mai mare populație de urși din lume!!..ii propun perfectului o altă variantă pentru salvarea fiarelor!!..să depopuleze satele, comunele,orașele de locuitori!!..sau in cel mai rau caz extreminarea lor…
    Doar asa urșii nu vor mai ataca pe nimeni!!..si vor trai pana la adânci bătrânețe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE