6.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPreședintele CJ a decis: De acum, doar interpelări scrise. Aleșii au acceptat...

Președintele CJ a decis: De acum, doar interpelări scrise. Aleșii au acceptat (votat)

Într-o postare pe Facebook, consilierul județean Marius Stoianovici susține că Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea îngrădește drepturile consilierilor județeni la interpelări verbale, printr-o hotărâre luată ieri cu sprijinul consilierilor județeni PNL…care rămân (și ei) fără acest drept.
„I-am atras astăzi atenția președintelui Adrian Veștea asupra faptului că ultimul punct de pe ordinea de zi (a ședinței CJ n.r) nu are avizul comisiei juridice din care fac parte, iar colegii din comisia de sănatate au dat doar un aviz pe whatsapp.
Motivul acestei situații este încărcarea documentației extrem de târziu, după desfășurarea ședințelor comisiei, respectiv ieri la ora 16.00. Punctul respectiv privea ghidul de finanțare al ONG-urilor cu activitate socială, motiv pentru care l-am votat, fiind unul dintre consilierii preocupați de subiect, ba chiar m-am asigurat că suma de 1 milion de lei a fost prinsă în buget și am cerut permanent executivului o întâlnire cu reprezentanții ONG pentru discutarea ghidului. Întâlnirea nu a fost agreată de executiv și nu a mai avut loc.
Interpelarea colegului Erwan Joliff, cel mai activ dintre noi pe acest subiect, care a prezentat pe lângă activitatea sa și faptul că la Bihor sistemul alocării acestor fonduri este funcțional, l-a determinat pe președintele CJ Adrian Vestea să propună plenului o chestiune aberantă: consilierii județeni, începând cu ședința viitoare, să nu mai poată face interpelări verbale ci doar scrise!!!
În deruta și perplexitatea momentului, majoritatea controlată de președinte a votat pentru, în timp ce eu și colegii mei evident împotrivă.
Cum nu exista ca punct pe ordinea de zi și nici nu exista vreun proiect de hotărâre, acest vot nu poate deveni hotărâre de CJ. Îngrijorător este însă demersul care nu cred că are precedent. Drepturile și obligațiile unui ales local sau județean sunt precizate extrem de clar în codul administrativ și nu pot fi îngrădite printr-o astfel de hotărâre. Cred că acest gest nu poate rămâne așa! Sunt curios dacă Instituția Prefectului se va sesiza pe acest subiect și cum va proceda!” a scris consilierul județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE