0.8 C
Braşov
AcasăNationalLiviu Dragnea rămâne în închisoare

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

l O nouă cerere de eliberare condiționată va putea fi depusă abia la sfârșitul lunii august

Cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată a fost respinsă definitiv de judecătorii Tribunalului București care au apreciat ca nefondată contestația depusă. Liviu Dragnea va putea să facă o nouă cerere pentru a fi eliberat abia după trei luni, mai exact după 27.08.2021.
„Respinge contestația formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată”, au stabilit judecătorii, precizând că decizia este definitivă. Fostul lider PSD a solicitat să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, unde a executat doi ani închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Instanța a decis, miercuri, să judece cererea lui Dragnea, deși avocata acestuia a solicitat amânarea până când Curtea de Apel București hotărăște în legătură cu cererea de strămutare a procesului. La instanţa de fond – Judecătoria Sectorului 5 – Dragnea a primit o decizie nefavorabilă.

Nu a luat testele educaționale în închisoare

Miercuri, în fața instanței, avocata lui Liviu Dragnea a susținut că sentința judecătoriei este neîntemeiată și nelegală. Avocata a susținut că Liviu Dragnea a participat la programele educaționale, dar că nu a acumulat credite, pentru că nu a luat punctaj maxim la teste.
„Sunt teste grilă, nu examene, dar creditele se acordă doar celor care obțin punctaj maxim. Or, el este inginer, iar acele teste se referă la cum funcționează creierul, cum funcționează pancreasul, cum e cu diabetul. Ăsta e motivul pentru care nu a luat creditele, nu că a absentat”, a spus avocata. Potrivit acesteia, anul trecut Liviu Dragnea a fost implicat și în redactarea unei reviste în penitenciar, pentru care a primit recompensă și credite.
„Nu mai zic că domnul Dragnea e religios. A participat la toate cât i-au permis pandemia și penitenciarul”, a mai susținut avocata.
Reprezentantul DNA a susținut, miercuri, că, deși nu i se poate nega stăruința de a munci, Liviu Dragnea nu îndeplinește celelalte condiții: nu a participat în mod susținut la programele educaționale atunci când starea de sănătate i-a permis, a fost sancționat disciplinar prin decizie a Judecătoriei Sectorului 5 după exprimarea unor critici împotriva soluției de condamnare cu intenția ca opinia sa să ajungă la publicul larg, nu a reușit să creeze convingerea că pedeapsa și-a atins scopul. Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus. Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele recunoscând că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE