4.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovConsiliul Judeţean angajează avocaţi din exterior, pentru a răspunde SC Construcţii SA...

Consiliul Judeţean angajează avocaţi din exterior, pentru a răspunde SC Construcţii SA Sibiu

Autor: M.P.

Consiliul Judeţean Braşov angajează servicii externe de asistenţă juridică pentru a se bate în instanţă cu compania Construcţii SA, căreia i-a întrerupt contractul de lucrări de la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav pe motive legate de nerespectarea termenelor asumate. Administraţia judeţeană şi compania din Sibiu sunt parte într-un dosar aflat acum pe rolul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov, unde, firma Construcții SA Sibiu a reclamat rezilierea contractului.

Serviciile juridice costă peste 100.000 lei

Plenul Consiliului Judeţean a aprobat această cheltuială care se ridică la 118.405 lei, cu TVA inclus. Serviciile vor fi acordate de Societatea Civilă de Avocați „Schiau, Prescure, Teodorescu, Crișan”. Cererea de arbitraj între cele două părţi a fost transmisă Consiliului Județean Braşov pe data de 19 mai. De la această dată, CJ are la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi formula apărare. Având în vedere complexitatea cauzei, dar şi faptul că juriştii administrației judeţene nu au experienţă în dosarele de arbitraj, Consiliul Judeţean a decis să decline competenţa către o casă privată de avocatură. „Hotărârile Curții de Arbitraj au statutul de sentințe definitive. Eventual, am mai putea reclama în instanțele civile doar vicii de procedură”, a explicat directorul executiv al CJ Braşov, Mihai Pascu, pentru a arăta cât este de important acest dosar de arbitraj.

CJ vrea să pornească propriul proces împotriva SC Construcţii SA Sibiu

Chemarea la Curtea de Arbitraj a CCI aparţine SC Construcţii SA. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, nu exclude însă ca administraţia pe care o conduce să depună şi ea în instanţă o acţiune împotriva companiei de la Sibiu, pentru a solicita despăgubiri pentru nerespectarea termenelor asumate în lucrările la aeroport. „Vom solicita despăgubiri de aproximativ 10,3 milioane de lei de la Construcții SA Sibiu. De asemenea, este blocată garanția de bună execuție, iar ultima factură a fost achitată numai după recepționarea lucrărilor”, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE