3.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSprijin financiar pentru familiile care nu au primit un loc în...

Sprijin financiar pentru familiile care nu au primit un loc în creşele publice

Autor: M.P.

Consiliul Local Braşov va supune aprobării, în şedinţa din 27 mai, un proiect de hotărâre prin care să acorde sprijin financiar părinţilor, pentru plata serviciilor din unităţile de educaţie timpurie, iar şi bunicilor care îşi cresc ei înşişi nepoţii. Pentru achitarea contravalorii serviciilor de educaţie timpurie, aşa cum sunt ele definite în HG 1252/2012, se propune, prin acest proiect, acordarea sumei de 525 lei/lună, până la înscrierea copilului sau copiilor în creşa sau grădiniţa din sistem public. Suma va fi folosită de părinţi pentru copilul de vârstă antepreşcolară şi reprezintă echivalentul costului mediu lunar de întreţinere pentru copiii care frecventează creşele din cadrul Serviciului Public de Administrare Creşe.

Suma va fi actualizată odată cu costul serviciilor de la SPAC

Suma acordată pentru susţinerea finanţării serviciilor de educaţiei antrepreşcolară şi indemnizaţia pentru bunici va fi actualizată, în conformitate cu echivalentul costului mediu lunar de întreținere prevăzut pentru copiii care frecventează creșele din cadrul Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov (SPAC), stabilit prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Brașov. Acordarea ajutorului financiar și a indemnizației lunare pentru creșterea nepotului/nepoților se efectuează numai pentru copilul care nu este înscris la creşă în sistem public și pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creşă/grădiniţă în sistem public, ori nu a retras copilul de la creşă organizate în același sistem, se arată în proiectul de hotărâre.

Mai puţini copii, dar şi mai puţine locuri în creşe

Potrivit datelor statistice şi a actelor de naştere, în cursul anului 2020, în judeţul Braşov s-au născut 6.101 copii, dintre care 2.101 pentru părinţi care au domiciliul în municipiul Braşov, iar 4.000, pentru părinţi care au domiciliul în alte localităţi. Numărul nou-născuţilor în municipiul Braşov este în scădere cu 10% faţă de 2018, când s-au născut 2.344 de copii, şi cu 11,8% faţă de 2019, când s-au născut 2.348 de copii. Cu toate astea, locurile în creşele braşovene nu sunt suficiente. În prezent, pentru cele 805 locuri din creşele municipiului Braşov sunt 1.347 de cereri venite din partea părinţilor, iar în contextul epidemiologic actual, numărul celor disponibile propriu-zis este chiar mai mic, pentru a asigura distanţarea copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE