12.4 C
Braşov
AcasăNationalSoluții de relansare a campaniei de vaccinare: Centre de vaccinare în gări,...

Soluții de relansare a campaniei de vaccinare: Centre de vaccinare în gări, muzee, la stadioane și în stațiuni

l Aproape 20.000 de străini vaccinați în România

Centre de vaccinare în gări, muzee, la stadioane și în stațiuni, echipe mobile în zonele rurale care să meargă din poartă în poartă și puncte de vaccinare între blocuri la oraș – soluțiile comitetului național pentru relansarea campaniei de vaccinare. Centre de vaccinare în gări, muzee, la stadioane și în stațiuni, echipe mobile în zonele rurale care să meargă din poartă în poartă și puncte de vaccinare între blocuri la oraș sunt soluțiile pe care le va pune în practică în perioada următoare comitetul național pentru a relansa campania de vaccinare. Președintele comitetului național, Valeriu Gheorghiță, a prezentat aceste soluții marți, într-o conferință de presă:
– operaționalizarea unui număr cât mai mare de echipe mobile la nivelul fiecărui județ, pentru o acoperire geografică cât mai mare, mai ales în zona rurală.
– unul dintre concepte este cel care se referă la „orașul vaccinează satul”: echipe medicale din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș, fie din poartă în poartă, fie într-o gospodărie vor veni mai mulți vecini, fie mini-maratoane de vaccinare.
–organizarea unor centre de vaccinare în locații atipice în ideea de a distanța acest proces al vaccinării de un gest medical propriu-zis, pentru că sunt persoane care evită să se prezinte într-un spital, care au temeri de ace, de spital, de doctori – muzee, gări, aeroporturi, stadioane, localități turistice, pe litoral, la munte.
– organizarea de puncte de vaccinare între blocuri în mediul urban.

Context

Aceste soluții vor fi aplicate în condițiile în care ritmul vaccinării a scăzut constant în ultima perioadă, în ciuda numeroaselor evenimente destinate vaccinării și a accesului liber la vaccin.
Numărul persoanelor care se vaccinează cu prima doză a scăzut luni la 23.000. Guvernul fixase ținta ca până la 1 iunie cel puțin 5 milioane de români să fie vaccinați cel puțin cu prima doză. În ritmul actual însă, acest prag nu va fi atins. Până luni, 4.159.340 de persoane au primit cel puțin prima doză. Pentru a ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, ar trebui ca peste 120.000 de persoane să fie vaccinate cu prima doză zilnic.

Circa 19.860 de cetățeni străini s-au vaccinat în România anti-COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că în România au fost imunizaţi circa 19.860 de cetăţeni străini.
„Numărul total al cetăţenilor străini, de la debutul campaniei de vaccinare, care au fost vaccinaţi în România este de circa 19.861”, a spus el, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. Valeriu Gheorghiţă a mai precizat că în perioada 17-24 mai au fost vaccinate cu prima doză 226.750 de persoane, dintre care fără programare, cu prezentare directă, s-au imunizat 166.947 de persoane.
„Ceea ce înseamnă un procent de 73,6% din persoanele vaccinate cu doza unu s-au prezentat direct, fără să aibă programare în platformă. Săptămâna precedentă era un procent de circa 67%. Vedem că avem un procent mai mare al celor care se vaccinează fără programare, comparativ cu cei care se vaccinează cu programare în platformă”, a declarat Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE