4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSe cer despăgubiri de la P&P: Cine plătește pentru neplata parcărilor?

Se cer despăgubiri de la P&P: Cine plătește pentru neplata parcărilor?

l Sistemul va fi regândit. Tarifele rămân, deocamdată

După rezilierea contractului cu concesionarul P&P, Primăria Brașov pregătește înființarea Serviciului Public Local de Parcări, care va administra locurile de parcare publică din municipiu. În acest moment, se pierd bani, fiindcă în momentul rezilierii, firma P&P a blocat toate instalațiile de taxare din municipiu . Primarul Allen Coliban spune că rezolvarea e foarte simplă: Faptul că acum nu se plătește e din culpa clară, unică a concesionarului, și am depus o plângere penală și vom recupera, e un prejudiciu ce ni-l aduce, fiindcă refuză să ne dea bunurile de retur care sunt ale municipalității. Nu brașovenii au greșit în această relație, și de la el vom recupera sumele. Legat de felul în care se vor modifica sau nu tarifele odată înființat acest serviciu în subordinea Primăriei, este un subiect ce va fi în dezbaterea Consiliului Local. Parte din studiile la care lucrăm se referă și la noua politică de parcări pentru a veni cu o fundamentare a tarifelor. Nu cred că tarifele au fost o problemă, din feedbackul primit de la cetățeni. Trebuie să avem un studiu într-o lună și jumătate, și în primul rând ar trebui regândite intervalele orare de taxare, dar și locurile care au fost incluse în categoria celor publice. Trebuie să reanalizăm cele 8.000 de locuri date calup firmei drept locuri publice, care erau până atunci netarifate, din zone mai puțin tranzitate, pe lângă cele 2.400 de parcări care au fost dintotdeauna publice, să vedem câte vor fi de reședință”.

Se face organigrama

În completare, viceprimarul Sebastian Rusu a precizat că în prezent se lucrează la organigrama noului serviciu parcări care va trebui să fie dimensionat corect. Ținând cont că primăria mai administrează două parcări multietajate (cea de la Spitalul Militar și cea din Poiana Mică), punctul de plecare ar fi de la actualul serviciu existent în Primărie: Avem un nucleu de la care vom începe, personalul de la cele 2 parcări etajate, avem un dispecerat, există personal care are atribuții, știe să facă această activitate, de acolo construim noul serviciu”, a spus viceprimarul.

2 COMENTARII

  1. „în primul rând ar trebui regândite intervalele orare de taxare, dar și locurile care au fost incluse în categoria celor publice”.
    Sugestie pentru pŕimarie: ca in Franta.
    In Franta la Cannes parcare cu plata, orar: 8-12, 14-18.
    In zona Casinoului parcarea este GRATIS!
    Între 12-14 este pauza de masa, si dupa ora 18 parcare libera pentru servirea mesei la restaurant!

  2. Asa este in Franta dar pana la urma dece trebuie platita parcarea?platim impozit pentru masina ,platim acize la combustibil,o sa platim si pentru aerul poluat dar calitatea vieti nu se schimba,apropo sa uitat taxa cosului de fum!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE