6.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPeste 16.000 de locuri în grădinițe, pentru viitorul an școlar

Peste 16.000 de locuri în grădinițe, pentru viitorul an școlar

Autor: M.P.

16.400 de locuri în grădinițele din județ vor fi puse la dispoziția părinților, iar Inspectoratul Școlar Județean anunță că sunt suficiente pentru toate solicitările. Analizând solicitările din ultimii ani pentru acest nivel de învățământ, cele mai multe locuri au fost alocate grupelor mari, cu program prelungit, 3.512.

Primii sunt copiii care au mai fost la grădiniță

Reînscrierile copiilor care au frecventat grădinița în anul școlar curent se desfășoară în perioada se finalizează pe 30 mai. Părinții pot depune la unitățile școlare cu nivel preșcolar cereri de reînscriere în format fizic sau online. Acestea vor fi soluționate până la data de 31 mai. Pentru înscrierea copiilor care nu au frecventat grădinița în anul școlar curent, părinții au la dispoziție 12 zile, în perioada 31 mai – 11 iunie. Aceștia își pot exprima opțiunile de înscriere, conform metodologiei, la maxim trei unități școlare cu nivel preșcolar, completându-le în ordine descrescătoare a preferințelor, de la cea mai dorită la cea mai puțin dorită. Cererile se depun la unitatea școlară trecută pe primul loc în fișa de opțiuni.

Ultima etapă de înscriere se încheie pe 16 iulie

Prima etapă de înscriere se încheie în 25 iunie, copiii fiind admiși, în limita locurilor disponibile, în ordinea opțiunilor, la una din unitățile școlare pentru care au fost exprimate opțiuni. Părinții ai căror copii nu au fost admiși la niciuna din unitățile școlare pentru care au optat în prima etapă, din lipsă de locuri, pot participa la cea de-a doua etapă, în perioada, 28 iunie – 16 iulie. Între cele două etape de înscriere, Comisia județeană de înscriere analizează gradul de ocupare a locurilor și ajustează planul de școlarizare astfel încât să poată fi soluționate toate cererile de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE