6.7 C
Braşov
AcasăMagazinCum face bani Dan Helciug în 2021?

Cum face bani Dan Helciug în 2021?

l Pandemia ne-a nenorocit

Ca mulți alți artiști, liderul trupei ”Spitalul de Urgență”, Dan Helciug, a avut un an mai greu. Din ce în ce mai mulți artiști recunosc public faptul că pandemia le-a dat peste cap atât cariera cât și viața. Mulți au mari probleme financiare din lipsa concertelor și nici Helciug nu face excepție de la această situație. Artistul a decis să se reprofileze și are deja un plan de bătaie.

Dan Helciug, de la muzică la pictură

În vârstă de 46 de ani, celebrul solist al trupei ”Spitalul de Urgență”, Dan Helciug, a avut de tras din cauza pandemiei. Ca mai toți colegii de breaslă, restricțiile generate de Covid-19 i-au dat peste cap planurile în acest ultim an și jumătate. Fără concerte și, implicit, bani, Dan Helciug s-a reprofilat, din punct de vedere artistic. A trecut la pictură, realizând un număr impresionat de tablouri pe care a decis să le scoată la vânzare. Multe dintre tablourile pictate de Dan Helciug au fost pentru o cauză nobilă, de a ajuta spitalul Marie Currie, iar celelalte vor fi expuse într-un vernisaj, undeva la toamnă, spune artistul. „Pregătesc o expoziţie de pictură pentru la toamnă plus muzică live. Nu sunt pictor, sunt un artist complex care se manifestă în diferite zone artistice. Anul acesta vreau să reuşesc să produc spectacolul aniversar al Spitalului de Urgenţă. Începând cu luna mai o să reiau concertele şi cu celălalt proiect, My Queen Tribute. În câteva zile o să lansez un clip inedit la o piesă nouă… Sunt activ. Chiar dacă am dreptul suspendat la o muncă plătită, singura mea rezolvare a ”depresiei” e ”scufundarea” în artă”, a declarat Dan Helciug.

Helciug se apucă de agricultură

Deși optimist, lucrurile tind să se miște din ce în ce mai greu. Deja are arvunite anumite concerte venite odată cu relaxarea, dar nu există garanția unui câștig substanțial. Astfel se face că, mai în glumă, mai în serios, Dan Helciug se gândește serios să se apuce de agricultură, de munca pământului. În opinia artistului este singura posibilitate de a mai face un ban în aceste zile, când pandemia a distrus industria în care lucrează. În ultima vreme banii i-au venit din dublajul de voci pentru desenele animate, dar nu sunt atât de mulți pe cât și-ar fi dorit. Deși lucrurile s-au mai relaxat, concertele sunt puține, la fel și banii. Așa că, dacă nu se vor remedia lucrurile, Dan Helciug este dispus să-și construiască o fermă la țară și să devină fermier. „Câștig bani din dublat voci pentru desene animate, am avut și un film, recent, pentru export. Pun voci și în reclame, totul însă la limita supraviețuirii. Este telemuncă. Pandemia asta ne-a nenorocit. Am început activitatea din mai. Se vor ridica restricțiile și deja avem cântări bătute în cuie în vara asta și în toamnă. Acum, na, depindem de cum va evolua celebra pandemie. Dacă voi avea interzis dreptul pe viață în zona muzicii, probabil că o să mă reprofilez în zona picturii. Dacă nu o să meargă cu pictura, o să mă reprofilez la țară, la munca pământului. Am seră acolo, îmi fac o minifermă”, a mai declarat Dan Helciug.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE