8.9 C
Braşov
AcasăSportRMN al baschetului brașovean. Dan Calancea, semnal de alarmă: „Dragă...

RMN al baschetului brașovean. Dan Calancea, semnal de alarmă: „Dragă Brașov“

Dan Calancea se identifică cu baschetul brașovean. Cunoscutul antrenor se încăpățânează să creadă într-un viitor mai bun pentru baschetul brașovean, asta în ciuda problemelor de tot felul, buget mic, infrastructură deficitară. Într-un mesaj emoționant postat pe pagina personală de facebook, Calancea trage un nou semnal de alarmă. Antrenorul Olimpiei cere implicarea autorităților locale și spune că singurul criteriu care trebuie să facă diferența este performanța. „Odată cu finala Campionatului Național de junioare U18, de duminică, activitatea competiționala a acestui sezon atipic, guvernat de pandemie , se încheie pentru gruparea Olimpia CSU Brașov.
În fotografie avem un RMN al baschetului feminin brașovean. 14 jucătoare deosebite, care, cu mare modestie, au reprezentat județul nostru extraordinar de bine.

Jucătoarele cu numerele 12 (Bianca Moroșanu), 27(Ruxandra Pasca), 20 ( Ale Francu),50 (Ioana David) au numai 16 ani și sunt brașovence. Împreuna cu Olivia Atamaniuc ,numărul 14 care are 17 ani au devenit vicecampioanele țarii la U18, ele fiind mult mai mici. Tot ele, alături, de Bianca Nan (6), Adina Ciciovan (11), Maria Florea (25) , Kelemen Ariana, acum două săptămâni au obținut medalia de bronz în Campionatului Național de tineret U20! Amira Al Ash Hab (9), 22 ani și căpitanul echipei, Biljana Pesovic(5), au deja peste cinci sezoane la gruparea noastră. Ni s-au alăturat cele trei sportive străine, caractere deosebite. În USA, americancele noastre au făcut o bună propagandă frumuseții județului nostru.
In Liga Națională am fost, din nou, în careul de își, doar o aruncare liberă „pierdută“ în ultimele secunde despărțindu-ne, poate , de medalia de bronz. Dragă Brașov, trebuie să știi că echipa U18 nu a avut unde să se antreneze în acest sezon! Au fost antrenamente comune cu echipa mare, o parte din junioare pasând și driblând pe marginea terenului de handbal ! Câteva antrenamente înaintea turneului final au avut loc în Sala Brașovia (mulțumim domnului director).
Dragă Brașov, formațiile care, indiferent de nume avem la sfârșit scris BRAȘOV, nu ne concurăm între noi, ne luptăm cu grupările din alte orașe. Cum, de exemplu reușeste Sfântu Gheorghe să realizeze atât de multe lucruri pozitive în sport? Nu mai spun de Cluj, Oradea și exemplele pot continua.
Dragă Brașov, un club sportiv municipal trebuie sa cuprindă cele mai valoroase echipe și sportivi ai județului. Nu este normal ca unele echipe fără rezultate să beneficieze de bugete mult, mult mai mari. Nu este normal să fim singurii care să plătim chirie pentru antrenamentele din Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași“ (mulțumim pentru întelegere domnului Cernica). Sunt un mare iubitor de sport, admir în egală măsura foarte multe sporturi, dar singurul criteriu care trebuie sa facă diferența este performanța. Sau trebuie să fie performanța. O recomandare, cred că trebuie scoasa denumirea Corona, din numele clubului. Clubul Sportiv Municipal cred că este mult mai potrivit ( așa cum este în toată țara). Mulțumim Consiliului Județean și Clubului Sportiv Universitar pentru susținere și speram să ni se alăture și Consiliul Local. Ar fi multe de discutat de implicarea sectorul privat, dar trăim în România și încă nu există legi sănătoase care să stimuleze implicarea în susținerea sănătății, culturii și sportului. Sunt soluții care se pot găsi. Dacă se dorește cu adevărat. Dragă Brașov, Olimpia CSU Brașov este un nume cu rezonanță în sportul românesc. În fiecare an creștem tinere talente care, din păcate, pleacă din Brașov. Avem înțelepciunea să pastram aceste jucătoare extraordinar de tinere la Brașov? AVEM?!!!“, este mesajul de suflet al reputatului antrenor brașovean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE