3.6 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Trucuri pentru o petunie plină de flori

Sfat Expres: Trucuri pentru o petunie plină de flori

În sezonul cald petunia curgătoare câștigă detașat locul celei mai vândute flori pentru terasă și balcon. Și pe bună dreptate pentru că oferă adevărate cascade de flori simple sau bătute, variat colorate și uneori parfumate. Dar la un moment dat ceva parcă se întâmplă și floarea pe zi ce trece se ,,anemiază” din ce în ce mai mult. Adică devine mai pală, iar florile sale sunt mai rare. Pentru a nu ajunge într-o asemenea situație e bine să încerci câteva trucuri care te vor ajuta să ai petunii frumoase până la toamnă.
1.Trebuie să amplasezi ghiveciul cu petunia într-un loc unde să primească cel puțin 6 ore de soare pe zi. Doar așa vei putea obține o petunia curgătoare sub forma de sferă. Este o plantă care iubește soarele și acesta este vital pentru fotosinteză, adică pentru ca planta să aibă energie și să se dezvolte.
2. În timpul verii petuniile suspendate trebuie udate zilnic. Poți verifica foarte ușor cu degetul dacă petunia are sau nu nevoie de apă. Atunci când solul pare uscat pe o adâncime de un cm este nevoie să uzi abundent până în momentul în care apa se va scurge prin orificiile ghiveciului. Acesta este testul. În ghivece suspendate apa nu rămâne în ghiveci pentru că sub efectul gravitației se scurge. De aceea e bine ca pământul să fie abundent udat. Nu la fel se procedează pentru petuniile care sunt în ghivece simple sau plantate direct în grădină.
3. Este important ca o dată pe săptămână să răsucești ghiveciul suspendat cu 180 grade astfel încât planta să primească soarele în mod egal pe toată suprafața. În acest fel vei evita creșterea unilaterală a petuniei și ajuți dezvoltarea ei pe toate părțile, obținând astfel forma de glob mult râvnită. Dacă nu ai ghiveci suspendat, ci doar jardinieră, atunci trebuie să te aștepți ca petunia să crească doar într-o parte a acestuia.
4. Atenție la tratamentele de fertilizare! Această operațiune trebuie să fie aplicată o dată la două săptămâni pe toată perioada verii ca să stimulezi producția de flori. Ai grijă să diluezi soluția exact cum este specificat pe amabalajul produsului și să aplici o cantitate suficientă în raport cu mărimea ghiveciului. Atenție, dacă solul este uscat să știi că mai întâi trebuie să uzi și după aceea să aplici îngrășământul. În acest fel vei prevenii arderea rădăcinilor și vei permite o absorbția mai ușoară a nutrienților pe care fertilizatorul le conține.
5. Cel mai important aspect ține de ciupirea corectă a plantei. Deoarece pe la jumătatea verii vei observa că petunia începe să se alungească și să producă flori doar în vârf. În acest caz este bine să tai de la jumătate fiecare creștere în parte. Doar procedând așa vei putea readuce petunia în forma dorită. După tăiere, specialiștii recomandă să așezi petunia pentru câteva zile într-un loc mai puțin însorit, ca să-și revină. În lipsa soarelui mai puțin intens energia plantei se conservă pentru refacerea ei.
6. Ai grijă la florile uscate. Acestea trebuie îndepărtate în mod frecvent pentru a ajuta la stimularea de noi flori. Nu trebuie să te gândești că în acest fel vei pierde semințele deoarece cele mai multe soiuri și varietăți nu fac semințe niciodată. Așa că, fără teamă, înlătură zilnic toate florile uscate sau ofilite ca să ajuți direcționarea apei și a nutrieților către noi boboci și noi flori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE