7.7 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Găluște cu prune ca la Prejmer

Ingrediente: 1 kg cartofi, 4-5 ouă, prune, pesmet, zahăr, vanilie, unt sau margarină.
Preparare: Se fierb cartofii, iar când sunt gata se scurg și se pasează bine-bine. Se adaugă 4-5 ouă și făină cât e nevoie pentru a se obține un aluat omogen, de consistența celui pentru tăiței.Se face o foaie de aluat, din care se taie rondele suficient de mari. În mijlocul fiecărei rondele se pune o jumătate de prună și se modelează aluatul împrejurul ei, pentru a se obține niște bulgărași. Se apasă pe marginile aluatului, pentru a se lipi bine și a nu se desface. Se pun găluștele la fiert, iar când urcă deasupra, înseamnă că sunt gata. Se scot și se zvântă. Se pregătește dinainte un amestec de pesmet, zahăr și vanilie, care se prăjește puțin în unt, dar fără să se caramelizeze zahărul. Se trec găluștele prin acest amestec și se așază pe platou.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 24 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE