8.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBrașovenii nu au fost prea curioși: Maraton de vaccinare la aeroport -...

Brașovenii nu au fost prea curioși: Maraton de vaccinare la aeroport – au venit după biletele de avion

l Microbuz plin cu oameni: ”Am venit să luăm biletele de avion”

Şase fluxuri de vaccinare au funcţionat în acest weekend la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, în aşteptarea braşovenilor care vor să se imunizeze împotriva COVID-19. Cetăţenii au avut două căi de a ajunge faţă în faţă cu cadrele medicale: prin fluxurile: „drive-thru” (din maşină) şi în cabinetele amenajate la faţa locului, într-o zonă a viitorului terminal. Această campania a avut în vedere nu doar imunizarea cetăţenilor, ci şi promovarea aeroportului, oferindu-le braşovenilor ocazia de a-l vedea îndeaproape, inclusiv cu clădirea terminalului, în acest stadiul avansat.
Pentru a ajunge la Aeroport, cetăţenii au avut la dispoziţie trei posibilități: cu maşina proprie, la fluxurile de tip „drive thru”, cu autobuzul RATBV de pe linia 28 şi cu microbuzele introduse în weekend, de la gară până la aeroport. Cei mai mulţi dintre cei care au ajuns pe pistă pentru vaccinare au venit cu propriile autoturisme, după cum a precizat şi dr. Andrea Neculau, directorul DSP Braşov. „A fost mai puțin activă campania prin care oamenii avea posibilitatea de a merge la aeroport cu autobuzul. Cred că ar fi fost loc și de mai bine. Ne așteptam la mai mult entuziasm din partea brașovenilor”, a declarat dr. Andrea Neculau. De altfel, campania nu a debutat chiar „în forţă” sâmbătă, autorităţile apreciind că în primele cinci ore, la jumătatea zilei de lucru, fuseseră aplicate cam 100 de vaccinuri. Pentru cele două zile de vaccinare de la aeroport au fost anunţate 2.000 de doze, cu posibilitatea de suplimentare în orice moment dacă era nevoie. Nu a fost nevoie de suplimentare pentru că doar aproximativ 450 de brașoveni au fost interesați de combinația vaccin-aeroport. Sloganul acestui maraton (”Decolăm spre normalitate” ) a creat și puțină confuzie printre brașoveni. În cursul zilei de ieri, un microbuz plin cu oameni a ajuns la Aeroport și a solicitat bilete de avion. Cu destul de mult aplomb și gălăgie, pentru că ei au citit că se decolează și că ”se dau”, gratuit, bilete de avion. Au fost foarte dezamăgiți când li s-a explicat că este vorba de o metaforă. În semn de protest că nu primesc bilete de avion, cele aproximativ 10 persoane nu s-au mai vaccinat.


Campanie cu două direcţii

Acţiunea de la aeroport a avut două direcţii: una de imunizare împotriva COVID, iar cealaltă de promovare aeroportului. „Ne-am dorit să le oferim cetăţenilor posibilitatea de a vedea în ce stadiu de lucrările la cea mai așteptată investiție a județului. Mă bucur bucur că avem, în această acţiune, foarte mulţi voluntari implicați, dar şi instituţiile din domeniul medical”, a spus Adrian Veștea, preşedintele Consiliului Judeţean Brașov, care sâmbătă şi duminică a fost el însuşi voluntar, pentru câteva ore, în această campanie. Tot printre voluntari s-a aflat şi dr. Cristina Vecerdi, deputat în Parlamentul României. Fosta coordonatoare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean nu este la prima acţiune de voluntariat în campaniile de vaccinare şi din nou, a transmis un mesaj către cetăţeni, să aibă încredere în această metodă de imunizare. „Știu cum este să vezi persoane ajunse într-o stare gravă, dar pentru care nu găsești locuri în secțiile de terapie intensivă. Acesta este motivul pentru care am răspuns prezent la toate acțiunile de vaccinare. Nu dorim să ne mai întoarcem la aceste situații, iar obiectiv este atins prin vaccinare”, spune dr. Vecerdi.

244.431 de doze de vaccin aplicate

În total, în judeţul Braşov s-au vaccinat, până în weekend, 244.431 de persoane. Numărul este valabil pentru situaţia prezentată ieri de Direcţia de Sănătate Publică şi este cu 2.813 mai mare ca în ziua anterioară. Dintre acestea, 105.347 reprezintă doze rapel iar 1.196 doze au fost administrate cu vaccinul Johson&Johnson, o doză reprezentând vaccinare completă. Până ieri au fost distribuite centrelor de vaccinare, echipelor mobile și medicilor de familie din județ 195.419 doze vaccin Pfizer, 21.080 doze vaccin Moderna, 38.150 doze vaccin AstraZeneca și 1.700 doze vaccin Johnson&Johnson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE