5.8 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Imambaialdî – rețetă dobrogeană

Reteta dobrogeană Imambaialdî poate fi gsită în cartea „Dictatura gastronomică”, a lui de Constantin Bacalbașa: Ia vinete mici, taie-le în lung și la intervale lasă câte o șuviță din coajă, crestează-le și împănează-le cu usturoi. Opăreste-le cu apă sărată. Taie ceapa și călește-o. După ce s-a rumenit ușor, adaugă bulion sau roșii tăiate mărunt fără pieliță și semințe. Mai adaugă ardei gras tăiat în cubulețe mici, mărar, pătrunjel tocat și sare, puțin vin alb și puțină apă caldă. Amestecul acesta îl așezi într-o tavă, peste el insira vinetele și pune la cuptor. Mai toarnă puțin ulei și puțin vin, pune și puțin piper și lasă în cuptor până ce se topeste amestecul.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 21 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE