5.8 C
Braşov
AcasăMagazinInfectat cu o bacterie ucigașă? Ion Dichiseanu a murit, la 87 de...

Infectat cu o bacterie ucigașă? Ion Dichiseanu a murit, la 87 de ani

l Ni s-a spus că este cancer

Actorul Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, la 87 de ani. Marele artist a decedat la ora 15:00 la Spitalul Floreasca din București, unde era internat de mai mult timp din cauza unor probleme de sănătate. Fiica actorului își făcea speranțe cu privire la revenirea lui acasă, mai ales că starea lui se îmbunătățise în ultima vreme. Nu mai era conectat la aparate și chiar începuse să mănânce singur, lucruri care le-au dat speranță celor din familie că va reveni curând acasă.

Din ce cauză a murit Ion Dichiseanu

Inițial, Ion Dichiseanu fusese la spital pentru o investigație pentru că avea impresia că are ceva la un plămân. A fost să facă o radiografie, dar se pare că analizele au fost interpretate greșit. Medicii i-au recomandat să facă o bronhoscopie la o clinică privată, acolo unde i s-a prelevat și o biopsie. În timpul acestei proceduri, se pare că actorul a fost infectat cu o bacterie care i-a afectat plămânul. Potrivit fiicei sale, această bacterie a fost extrem de agresivă și în urmă cu aproape două luni mărturisea că este o minune faptul că încă era în viață.
„S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să facem radiografia ca să se liniștească.
Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie. La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare”, mărturisea Ioana Dichiseanu atunci. Inițial, medicii au spus că era vorba despre o pneumonie severă bilaterală.
„Este mult mai bine față de cum a ajuns la spital. Asta datorită medicilor de la Spitalul Floreasca. Noi ne rugăm să ajungă cât mai repde acasă, pentru că stă de ceva vreme acolo. Culmea e că nu a fost o suferință anume. El este fost fumător, s-a lăsat de fumat de trei ani. A avut o saturație ușor scăzută la plămâni, nu ceva alarmant, dar așa se situa el. În noiembrie a avut simpotme care i-au dat de bănuit. A făcut o radiografie și un CT, dar i s-a pus un diagnostic greșit, l-au trimis la bronhoscopie. La 11 zile după bronhoscopie s-a prăbușit. Am aflat că fost infectat cu o bacterie, care i-a provocat o pneumonie severă bilaterală. Mulți nu ar fi trecut peste, dar Dumnezeu este lângă el și acum. El este un luptător și un om foarte puternic”, a declarat fiica actorului la Prima TV în urmă cu 2 săptămâni.


Cine a fost Ion Dichiseanu

Născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud, Ion Dichiseanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Facultatea de Teatru, în 1959 și a avut o carieră întinsă pe parcursul a şase decenii. Actorul este cunoscut pentru numeroase roluri interpretate pe scena Teatrului Nottara, apariţii în teatru TV şi radiofonic, dar şi pentru cele peste 50 de filme în care a jucat. A debutat pe marile ecrane în 1961, în lungmetrajul „Darclée”, regizat de Mihai Iacob, film inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes din acel an. În 1979, Ion Dichiseanu a fost distins cu premiul Asociaţiei Cineaştilor din România pentru rolul din lungmetrajul „Clipa”, în regia lui Gheorghe Vitanidis, iar în 2002 a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, „pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care a dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”. Ultima sa apariție în film a fost în pelicula „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, regizată de Radu Jude, film premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE