10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAlegerile parţiale de la Şinca Nouă se ţin pe 27 iunie. Actualul...

Alegerile parţiale de la Şinca Nouă se ţin pe 27 iunie. Actualul viceprimar îşi anunţă candidatura

Autor: M.P.

Alegerile parţiale în România au fost stabilite pentru data de 27 iunie, astfel că de săptămâna viitoare, oficial începe campania electorală pentru acest scrutin, în acele localităţi în care primarii şi-au pierdut mandatul, din diverse motive sau au demisionat. În judeţul Braşov, alegeri parţiale vor fi organizate numai în comuna Şinca Nouă, acolo unde primarul ales anul trecut, în septembrie, Dumitru Flucuş, a fost ales într-o funcţie de deputat la alegerile din decembrie, optând pentru această a doua poziție.
Pentru funcția de primar, principal favorit pare să fie actualul viceprimar al comunei, Adrian Ciocan, care din decembrie, de la plecarea lui Flucuș la București, a preluat atribuțiile de primar. De altfel, Ciocan este unul dintre cei obișnuiți cu astfel de atribuții executive, el fiind viceprimar la Șinca Nouă încă din 2008, când a fost cel mai tânăr politician din România pe o astfel de funcție.
Alte două localităţi din judeţul Braşov sunt administrate în acest moment de altă persoană decât primarul ales. Este vorba despre Cristian, acolo unde Gicu Cojocaru este încă în proces cu Agenţia Naţională de Integritate, şi Crizbav, unde primarul Sorin Balaşi tocmai a primit o condamnare definitivă într-un dosar privind fraudă cu fonduri europene. Atribuţiile primarului din Crizbav vor fi preluate de viceprimarul Adrian Ciocan (PNL). În aceste două localități nu se vor organiza alegeri pe 27 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE