12.4 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: 10 sfaturi pentru o memorie mai bună

Sfat Expres: 10 sfaturi pentru o memorie mai bună

Ni se întâmplă, din când în când, să uităm unde am pus cheile, să nu ne mai amintim ce am făcut ieri sau când este ziua de naștere a unui om drag. Dacă atunci când eram tineri, ni se spunea că ,,suntem îndrăgostiți” când uităm, o dată cu trecerea anilor, se spune că „ne-am ramolit”. Există numeroase moduri de a ne menține creierul în formă. Pentru asta, este însă nevoie de antrenament. Am aflat mai multe de pe site-ul ediets.com.
1. Hrăniți-vă creierul: O dietă echilibrată ajută creierul să funcționeze la capacitate maximă. Asigurați-vă că îi dați multe fructe și legume verzi, cu frunze. Sunt bogate în antioxidanți și substanțe nutritive care îi vor da creierului putere. Specialiștii recomandă afinele, murele, peștele, uleiul de peste, ouăle, spanacul și migdalele.
2. Faceți exerciții: Puneți-vă corpul la muncă. Exercițiile îmbunătățesc circulația, ceea ce duce la o mai bună funcționare a creierului. Studiile au mai arătat că exercițiile cardiovasculare, făcute o lungă perioada de timp, ajută la reducerea numărului de celule ale creierului care se pierd o dată cu înaintarea în vârstă.
3. Jocuri pentru creier: Dezmorțiți-vă memoria cu un joc de Scrabble. Activitățile care va stimulează intelectual și jocurile precum Sudoku, cuvintele încrucișate sau șahul sunt ideale pentru îmbunătățirea memoriei. Distrați-vă și provocați-vă creierul cu astfel de jocuri.
4. Alegeți o carte: Secretul pentru o minte iute este să îi oferiți tot timpul provocări. Încercați să aveți tot timpul o carte în mâna. După ce ați terminat de citit unu sau două capitole, treceți în revista pasajul pe care l-ați citit. Încercați să vă imaginați cât mai mult și discutați cu prietenii despre ceea ce ați citit.
5. Există plante care va dau o mâna de ajutor: Cafeaua este bună nu numai să ne dea jos din pat dimineață, ci ajută și la prevenirea pierderilor de memorie. Studiile mai arată că și ceaiurile verde și negru îmbunătățesc funcțiile memoriei.
6. Faceți asocieri: Oamenii tind să-și amintească lucrurile care le-au făcut plăcere. Găsiți o cale să faceți amuzant un subiect plictisitor, asociindu-l cu ceva ce vi s-a întâmplat deja. Dacă trebuie să memorati o lista, încercați să formulati o propoziție amuzantă, care să înceapă cu prima litera a fiecărui cuvânt din acea lista.
7. Trageți câte un pui de somn: Somnul joacă un rol critic asupra funcțiilor psihologice și este vital pentru dezvoltarea intelectuală. Cei care au probleme cu somnul au probleme și cu memoria.
8. Repetiția este mama învățăturii: Dacă învățați ceva nou, cu cât repetați mai mult, cu atât este mai probabil să vă amintiți mai repede acele informații. Practică este cheia unei memorii trainice!
9. Muzica vă ajută să vă întoarceți în timp: Va ajută să va amintiți de anumite evenimente din trecut, să rețineți informații noi și furnizează mai multe moduri de a recupera informații pe care le credeați pierdute.
10. Împărtășiți și altora ceva din ceea ce aveți în cap: Nu țineți informațiile numai pentru dumneavoastră. Învățându-i pe alții este un alt mod nemaipomenit de a va antrena memoria. Ar trebui, de asemenea, să deveniți propriul profesor. Nu va temeți de noi provocări. Chiar dacă nu mai sunteți la școală, nu înseamnă că nu trebuie să va mai testați din când în când. După ce învățați ceva, este important să folosiți noua informație.

Articolul precedent3 ceaiuri energizante
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE