6.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCetatea Râșnov, lucrări suplimentare de peste un milion de lei, în proiectul...

Cetatea Râșnov, lucrări suplimentare de peste un milion de lei, în proiectul de restaurare

Autor: M.P.

Proiectul de restaurare a Cetății Râșnov, început în urmă cu doi ani, va fi suplimentat cu încă 1,053 milioane lei fără TVA, pentru lucrări suplimentare care inițial nu au fost prevăzute în plan. Primăria Râșnov a lansat o licitație publică în acest sens și așteaptă oferte din partea constructorilor specializați pe astfel de lucrări, până la data de 8 iunie. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrării să execute intervențiile suplimentare la Barbacana de Est și la Turnul Armelor, acolo unde au apărut situații neprevăzute în proiectul inițial.

Sistemul defensiv va fi pus în valoare

Lucrările noi vor fi corelate cu cele care se desfășoară deja, astfel că termenul de șase luni va fi fragmentat, în funcție de acestea. Ele sunt necesare având în vedere că la începerea intervențiilor de restaurare au fost observate, la fața locului, lucrări neadecvate, în care s-a folosit inclusiv mortar de ciment. În plus, crenelurile au fost incorect modelate, pe partea superioară a zidurilor, iar peste accesul de sub turn a fost montată o scară, a cărei loc nu era în niciun caz acolo. Astfel, noul contract are în vedere eliminarea acestor elemente și refacerea zonelor afectate, folosind materialul corespunzător și respectând planurile. În documentația aferentă licitație se arată, de asemenea, că tot cu această ocazie, sistemul defensiv de tip gură de lup ce se va reamenaja și va fi pus în valoare printr-un planșeu de sticlă securizată cu iluminat electric și aerisire.

Mortarul folosit anterior va fi înlăturat

Turnul Armelor pare a fi afectat de intervențiile la rosturi, acolo unde s-a folosit mortarul de ciment. În plus, la al doilea nivel al turnului o ciupercă a afectat lemnul dusumelelor așa că a fost nevoie de înlocuirea acestora și scoaterea pământului de sub boltă. Și la acest turn se vor elimina mortarele și tencuielile din ciment, urmând ca acestea să fie refăcute cu materiale și tehnici tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE