5.8 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Ciulama de linte

Lintea și bobul, înrudite cu mazărea și fasolea, se află printre ingredientele bucătăriei strămoșești. Mâncărica de bob e un fel de iahnie, în care abundă drept condiment mărarul. Mai sățioasă, mai neobișnuită la gust este însă ciulamaua de bob, a cărei apropae că se pierduse. Iat-o: După ce se curăță bobul de codițe, se spală și se fierbe în apă clocotită cu sare, împreună cu o ceapă tocată mărunțel. Se rumenesc ușor în untură două-trei linguri de făină, se stinge cu zeamă de la fiertul bobului, se adaugă puțin mărar tocat, se mai pune puțină zeamă, dacă e cazul, și se amestecă întruna pentru a nu face cocoloașe.Se pune bobul, bine fiert, în sosul preparat astfel, se potrivește de sare, se adaugă puțintel piper și se mai lasă să fiarbă, la foc mic, 15-20 de minute.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 18 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE