5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimari schimbați: Unde vor fi alegeri parţiale în judeţul Braşov?

Primari schimbați: Unde vor fi alegeri parţiale în judeţul Braşov?

l La Cristian se mai așteaptă

Comuna Crizbav rămâne fără primar, după ce Sorin Balaşi a fost condamnat la doi ani jumate de închisoare, de către magistraţii Curţii de Apel Braşov, într-un dosar în care este acuzat că ar fi încasat ilegal o subvenţie agricolă de peste 800.000 de lei. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, edilul are interdicţie şi de a ocupa funcţii publice, deci şi funcţia de primar.

Ordinul de încetare a mandatului a fost emis săptămâna trecută

Prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, a emis încă de săptămâna trecută ordinul privind încetarea mandatului de primar al comunei Crizbav, de către Sorin Balaşi, iar documentul a fost transmis către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), spune reprezentantul Guvernului în judeţ. „Este un termen de zece zile de contestare după care MAI poate emite propunere de organizare alegeri parțiale. Alegerile s-ar putea să aibă loc pe data de 27 iunie”, a precizat prefectul Cătălin Văsii. Ordinul de prefect privind încetarea mandatului de primar al lui Sorin Balaşi a fost emis pe 13 mai, astfel că 23 mai ar fi termenul limită de contestare.

Şinca Nouă desemnează un nou primar, prin alegeri parţiale

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea alegerilor parţiale în unele localităţi rămase, din diferite motive, fără primar, ar putea fi supusă aprobării în şedinţa de Guvern din această săptămână. În judeţul Braşov, localitatea Şinca Nouă este inclusă în acest proiect de Hotărâre de Guvern, cu propunerea de organizare a alegerilor locale pentru desemnarea unui nou primar. Dumitru Flucuş, cel care a câştigat un nou mandat de primar, a candidat şi pentru Parlamentul României şi a obţinut, în urma alegerilor de la finalul anului trecut, un loc în Camera Deputaţilor, din partea PNL. Dacă la Şinca Nouă situaţia este clară, la Cristian, unde primarul Gicu Cojocaru are o decizie definitivă de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), conform încălcat normele de integritate, se aşteaptă încă unele precizări. În cazul primarului de la Cristian, ANI nu a transmis încă motivarea deciziei, deşi au trecut luni bune de la emiterea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE