10.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn mare pas înainte! În curând, liber la picnic în parcurile din...

Un mare pas înainte! În curând, liber la picnic în parcurile din Brașov!

l Totul se bazează pe civismul brașovenilor

Primăria Municipiului Brașov a lansat vineri în dezbatere publică proiectul Regulamentului de protecție a spațiilor verzi, de organizare, dezvoltare și întreținerea acestora pe teritoriul municipiului Brașov. Principalele modificări ale ”regulilor de folosire” a spațiilor verzi sunt cele referitoare la accesul în parcuri, interdicția de a călca iarba sau modul de toaletare și tăiere al arborilor. Prin noul regulament, accesul pe iarba din parcuri va fi permis, inclusiv pentru mici picnicuri, bineînțeles fără posibilitatea de a face focuri/grătare. De asemenea se vor putea instala hamace în care doritorii să își petreacă ceva timp în parcurile din municipiul Brașov.
„Am lansat în dezbatere publică noul regulament referitor la zonele verzi, și anume modul în care putem să ne organizăm activitățile în aceste spații și parcuri. Unul dintre aspectele importante este cel legat de accesul cu bicicleta, rolele și skateboardul în parcuri, acces pe care dorim să-l permitem, de acum încolo. Un alt aspect important este cel legat de accesul cu animale de companie în interiorul parcurilor, mai ales cu câini, pentru că avem foarte mulți deținători de câini în Municipiul Brașov. Facem însă apel la bunul simț și spiritul civic de care trebuie să dăm dovadă, să fim responsabili, fiecare posesor de câine – pentru că și eu mă aflu în această categorie – și să curățăm indiferent de locul în care acesta este. Trebuie să conștientizăm că acest acces al câinilor în parcuri va depinde foarte mult de comportamentul pe care noi, cetățenii Brașovului, îl vom avea “, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Strângeți după animalul de companie dacă acesta își face nevoile în parc

Printre modificările importante este cea referitoare la eliminarea prevederilor care interziceau accesul câinilor în parcuri și circulația cu patine cu rotile, biciclete, skateboard-uri. În cazul deținătorilor de animale, obligațiile privitoare la plimbarea câinilor cu lesă, iar la anumite rase cu botniță, precum și obligativitatea de a colecta dejecțiile animalelor, rămân valabile. De asemenea, în continuare, este interzis accesul cu câini la locurile de joacă pentru copii. În ceea ce privește accesul cu biciclete, role, skateboard-uri, utilizatorii acestora vor trebui să adapteze viteza astfel încât să poată opri în condiții de siguranță, pentru a evita producerea de accidente.
Până la 31 mai, brașovenii pot transmite și alte propuneri pentru completarea sau modificarea acestui nou regulament , astfel încât documentul să includă cât mai multe din necesitățile și așteptările locuitorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE