6.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) De câtă lățime de bandă ai nevoie în serviciul de găzduire...

(P) De câtă lățime de bandă ai nevoie în serviciul de găzduire site?

Dacă vrei să-ți deschizi o afacere online, probabil ai observat deja faptul că sunt pachete de găzduire site care oferă până la 50-100 GB lățime de bandă. Totuși, nu este necesar să optezi pentru o astfel de opțiune din prima zi. Cu excepția cazului în care dispui de un buget foarte mare de marketing sau știi că o să atragi un număr ridicat de persoane, banda nici nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Iată ce trebuie să știi despre aceasta!

Cum funcționează lățimea de bandă?

Lățimea benzii reprezintă volumul de date care poate fi susținut pe un server. Această cifră are legătură cu traficul și conținutul publicat, măsura sa fiind în bytes și împărțindu-se în ordinul secundelor. Spre exemplu, într-un bandwith de 90 MBps există 90 megabits de informație care sunt transferați pe secundă. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât viteza de încărcare va crește. Acest lucru asigură o experiență de navigare plăcută pentru vizitatori, precum și evitarea erorilor pe serverul de gazduire site.

Cum să calculezi lățimea de bandă necesară?

Atunci când achiziționezi un plan de hosting, este foarte important să te asiguri că dispui de resurse scalabile. În felul acesta, vei putea să gestionezi creșterile neașteptate mai ușor. Lipsa unui asemenea beneficiu atrage în majoritatea cazurilor costuri suplimentare și perioade de downtime. Verifică vizitele și stabilește sesiunile unice, precum și dimensiunea generală a paginilor din website.

Acest lucru îl poți face prin intermediul unor instrumente precum Google Analytics și Pingdom. După ce stabilești care sunt cele 3 numere, înmulțește-le. Să presupunem că atragi 5.000 de vizitatori pe lună, fiecare dintre ei accesează 2 pagini și o pagină are 2 MB. Rezultatul în acest caz este 20 GB (5,000x2x2=20,000MB), ceea ce presupune faptul că același volum ar fi bine să-l ai în pachetul de găzduire site. Estimarea nu este mereu exactă, dar reprezintă un punct bun de plecare. În situația în care ai atins limitele din pachet și vrei să migrezi la alt furnizor, ar fi bine să cunoști aceste cifre.

Ce reprezintă banda nelimitată?

Mulți furnizori se laudă că oferă lățime de bandă nelimitată pentru a atrage un număr mai mare de clienți. În realitate, pachetele pe care le achiziționezi au întotdeauna o lățime maximă. Mulți proprietari de website-uri nu reușesc însă să ajungă la aceasta. Este important să citești termenii și condițiile, pentru a descoperi mai multe despre serviciile prezentate. De asemenea, poți discuta și cu cineva de pe chat.

Dacă ți se prezintă o bandă care este limitată direct în pagina de vânzare, acest lucru înseamnă că nu ai voie să o depășești. Spre exemplu, dacă într-un plan de găzduire site cu 10 GB de bandă folosești mai multe resurse, atunci site-ul tău se va prăbuși. Banda nelimitată oferă însă mai multă flexibilitate. În această situație, ceea ce va conta mai mult este tipul de găzduire ales. Un pachet de shared hosting va fi suficient pentru a susține o afacere aflată la început de drum. Se poate însă să ai nevoie și de ceva mai specific, cum ar fi o găzduire pentru WordPress sau OpenCart. Aruncă o privire asupra soluțiilor de hosting oferite de la un furnizor cu experiență în domeniu și alege ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE