10.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLiber la plimbare: Potecile de pe Tâmpa, practicabile din nou

Liber la plimbare: Potecile de pe Tâmpa, practicabile din nou

l 3.545 copaci căzuți

Angajații Serviciului Salvamont și ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt au reușit degajarea traseelor turistice de pe muntele Tâmpa de arborii doborâți din cauza căderilor abundente de zăpadă din această primăvară. Conform inventarului realizat de către reprezentanții RPLP Kronstadt, la jumătatea lunii martie au căzut la pământ sub greutatea zăpezii un număr de 3.545 de arbori, 90% dintre aceștia fiind din specia pin negru. Restul sunt din speciile paltin, frasin, mojdrean, fag, carpen.
În acest moment se circulă în condiții bune pe versantul sudic, care era cel mai afectat, respectiv pe traseul marcat cu triunghi albastru, paralel cu str. Molidului din cartierul Răcădău, și traseul dinspre Răcădău spre Șaua Tâmpei, după ce la sfârșitul lunii aprilie au fost degajate Drumul Serpentinelor, Treptele lui Gabony și Drumul Cavalerului, de pe versantul nordic. De asemenea, și majoritatea traseelor care fac legătură dintre Șaua Tâmpei sau Pietrele lui Solomon cu Poiana Brașov au fost degajate de arborii doborâți. Copacii căzuți vor fi extrași de pe munte în perioada următoare:
,,O veste bună pentru iubitorii de drumeții din Brașov: potecile masivului Tâmpa sunt, din nou, practicabile. Serviciul Salvamont împreună cu Regia Pădurilor Kronstadt au reușit să finalizeze degajarea acestor poteci cu câteva zile înaintea termenului asumat, de 14 mai. Extragerea arborilor rămași va mai dura o perioadă, pentru că vorbim de peste 3.500 de arbori, dar partea bună este că potecile sunt practicabile, prin urmare, sper să vă bucurați cu toții de ele în weekendul care vine”, a declarat primarul Allen Coliban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE