3.4 C
Braşov
AcasăSportFabrica de „cățeluși“: Ionel Dănciulescu a inaugurat Academia de Fotbal a CS...

Fabrica de „cățeluși“: Ionel Dănciulescu a inaugurat Academia de Fotbal a CS Dinamo la Brașov

Autor: Adi MARICA

l Legenda lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, a inaugurat, marți seara, Academia lui Dinamo de la Brașov
l Teoretic, proiectul este unul ambițios, practic lucrurile se mișcă încet din cauza infrastructurii precare

Comandantul CS Dinamo Brașov, Cristian Dobre, anunța încă de acum două luni faptul că CS Dinamo București are în plan să deschidă la Brașov filiale ale Academiilor de fotbal și tenis! „Vrem să atragem copiii la sport încă de pe băncile școlii pentru revitalizarea Centrului Sportiv Brașov. Pentru a ne îndeplini aceste obiective sunt necesare investiții. Acum avem trei terenuri de tenis, două funcționale și iarna, și niciun teren de fotbal. Din discuțiile cu cei din conducerea clubului Dinamo intenționăm în acest an construirea a 2-4 terenuri de tenuri mixte de tenis și fotbal. Dinamo este un brand, un club cu vechime și cu mare tradiție. A face parte din Dinamo este onoare, iar acest club a reușit întotdeauna să facă performanță. Fotbalul este ceva aparte, iar CS Dinamo este total diferit de FC Dinamo care este un club privat. Academia de fotbal Dinamo Brașov va avea o colaborare cu orice asociație sportivă inclusiv cu cluburile din Brașov. . .“, spunea comandantul structurii brașovene a CS Dinamo.


Pe repede înainte

Lucrurile s-au pus în mișcare, iar marți seara, la baza sportivă de pe Nicopole, Ionel Dănciulescu, cel care coordonează activitatea Academiei de Fotbal a CS Dinamo, a inaugurat Academia lui Dinamo de la Brașov. Totul pe repede înainte, pentru că multe lucruri sunt de pus la punct. În primul rând infrastructura, marea problemă cu care se confruntă tot fotbalul brașovean. „O să facem lucruri frumoase. Încercăm să dezvoltăm infrastructura, e nevoie de timp, dar o să facem.“, spune, optimist, Dănciulescu.

„Deja se pot face înscrieri la Brașov“

„Corbul“ este convins că tinerii fotbaliști brașoveni vor fi atrași de proiectul de la Brașov. „Avem în plan construirea a două terenuri sintetice pe care vrem să le facem în cel mai scurt timp, dar și unul de iarbă. Avem deja un parteneriat cu un sponsor tehnic care va asigura echipamentul. Copii vor primi un echipament de antrenament, dar și două rânduri de echipament de joc din partea clubului. Cotizația va fi mai mică decât este la București. La Brașov taxa va fi de 150 de lei, față de 250 de lei cât este la București. Vom aduce antrenori, dar și un psiholog care să discute cu cei mici. Sperăm să atragem cât mai mulți copii de la Brașov. Vom face selecții la grupe începând cu U 6 până la U 14. Deja se pot face înscrieri la Brașov. La București avem deja 200 de copii“, a spus Dănciulescu. La inaugurarea Academiei de fotbal de la Brașov au fost prezenți și Adrian Veștea, președintele CJ Brașov, împreună cu cei doi băieți ai săi, iar la final, a venit și primarul Brașovului, Allen Coliban.

Ionel Dănciulescu și-a adus aminte de meciurile tari pe care le-a avut la Brașov. „Mie întotdeauna mi-a plăcut Brașovul, un oraș tare frumos. Îmi amintesc cu plăcere de perioada când jucam la Dinamo și veneam la Brașov. Mereu am fost impresionat de gazonul de pe Tineretului. Era cel mai bun din țară! Mamă ce meciuri ieșeau cu FC Brașov. Erau dueluri tari pentru că și Brașovul avea echipă bună. Cu Mugurel Buga, cu Marian Ivan, cu Dani Isăilă… fotbaliști! Cu Ivan am fost coleg și la Dinamo. Vă spun sincer că este nevoie de FC Brașov, pentru că acest club a fost unul important pentru fotbalul românesc. Nu cunosc ce se întâmplă acum la Brașov, dar e trist că un oraș ca Brașovul să nu aibă echipă în Liga I“, a spus fostul mare fotbalist al lui Dinamo.

Cristian Dobre, comandant CS Dinamo Brașov: „Centrul de la Brașov al CS Dinamo a fost, este și va rămâne al brașovenilor. Principalii beneficiari sunt brașovenii. Atât timp cât voi sta pe acest scaun voi face tot ce ține de mine ca acest centru să performeze. Dacă nu voi reuși, sunt primul care va ridica mâna“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE