6.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSâmbătă și duminică: Colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice

Sâmbătă și duminică: Colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice

l Premiați la tombolă!

Sâmbătă și duminică, între orele 10 și 17, brașovenii sunt așteptați să aducă deșeurile electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane) la cele 16 puncte de colectare temporare care vor fi instalate în municipiu. Campania destinată locuitorilor municipiului Brașov este organizată de asociația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov şi Eco Civica Center.
,,Unul dintre obiectivele acestui mandat este de a face din Brașov Capitala Verde a României, iar pentru asta trebuie atât noi ca Municipalitate, cât și noi ca brașoveni, să facem tot ce depinde de noi pentru ca acest oraș să fie unul verde. Campania de colectare a DEEE-urilor care va avea loc la sfârșitul aceste săptămâni se încadrează între măsurile pe care le putem lua, împreună, pentru a proteja mediul. Trebuie să fim conștienți că în cazul DEEE-urilor riscurile sunt mult mai mari pentru mediu, decât în cazul altor tipuri de deșeuri, pentru că acestea conțin o serie de materiale și substanțe care sunt foarte poluante și greu de neutralizat. Toți cei care vor să se debaraseze de aceste deșeuri o pot face fie sunând la centrul de colectare, în cazul deșeurilor de mari dimensiuni – frigidere, aragazuri sau mașini de spălat – pentru ca angajații centrului să ridice aceste deșeuri de la domiciliu, fie venind la cele 16 puncte de colectare mobile, care funcționează în acest weekend în toate cartierele Brașovului”, a declarat primarul Allen Coliban.
Programul punctelor de colectare este între orele 10:00 și 17:00.

Brașovenii pot, de asemenea, să solicite ridicarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 20 kg deșeuri electrice/frigider/aragaz/TV/mașină de spălat, uscătoare de rufe etc.) pe baza programării la numărul de telefon 0742 400 404 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00) sau la email-ul comenzi@ecocivicacenter.ro
Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare DEEE-uri va fi înscris automat la o tombolă având ca premii:2 x cuptor microunde, 2 x aspirator, 4 x fier de calcat, 4 x uscător păr, 4 x trusă de scule. Extragerea va avea loc pe 16 mai, ora 18:00, la punctul de colectare de la Livada Poștei.
Persoanele care vor solicita preluarea de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice și electronice mari și voluminoare, de minim 40 de kg/bucata (mașină de spălat, uscător de rufe, frigider sau combină frigorică) vor primi tichete cadou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE