5.8 C
Braşov
AcasăStiri Brasov266 „locatari” de la penitenciarul Codlea, vaccinați: Județul Brașov este pe primul...

266 „locatari” de la penitenciarul Codlea, vaccinați: Județul Brașov este pe primul loc în țară la vaccinarea angajaților

l Locul 4 la nivel național la numărul de rezidenți

Prefectura Brașov a anunțat că, din datele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), județul nostru se situează pe primul loc în privința numărului de operatori economici unde a început vaccinarea angajaților împotriva COVID-19 și a numărului de angajați imunizați. Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, cei mai mulți operatori economici unde a început activitatea de vaccinare a angajaților sunt din județele Brașov – 35, Alba – 29, Dolj – 15, Galați – 14, Harghita – 12. După numărul angajaților vaccinați la sediile acestor companii, pe primul loc se situează de asemenea județul Brașov (2.563), urmat de municipiul București (2.500) si județul Cluj (1.650). Astfel, în perioada 3-10 mai, echipele de vaccinare au imunizat împotriva COVID-19 2.563 de angajați din cadrul a 35 de companii private, la sediile acestora din județul Brașov.
În același interval (3-10 mai), în județ au acționat patru echipe mobile pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și din centrele de dializă, a persoanelor nedeplasabile și a celor fără adăpost. Aceste echipe, formate din patru medici, opt asistenți și doi registratori, au efectuat șase misiuni, în cursul cărora au vaccinat 126 de persoane. De asemenea, 22 de medici de familie din mediul urban au vaccinat 83 de persoane, iar nouă medici de familie din mediul rural au vaccinat 35 de persoane. Echipa care funcționează la centrul mobil de vaccinare a vaccinat 33 de persoane, precum și 266 de persoane din Penitenciarul Codlea.
În cadrul evenimentului „Liber în Europa” organizat în data de 9 mai în Piața Sf. Ioan din municipiul Brașov s-au vaccinat 420 de persoane. În această săptămână începe vaccinarea la sediile și punctele de lucru ale unui număr de nouă operatori economici fiecare având peste 100 de angajați. În ceea ce privește populația generală rezidentă, rata de acoperire vaccinală situează județul Brașov pe locul al patrulea. „Pentru Brașov – 23,65% rată de acoperire vaccinală a populației rezidente. Dacă ne uităm la populația eligibilă de peste 16 ani – 18,8%”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. În fața Brașovului se află Bucureștiul, cu aproape 34% din populația rezidentă vaccinată, urmat de județul Cluj – 30,2% și județul Sibiu -23,7%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE