7.7 C
Braşov
AcasăSportLiga 4 Brașov: Puterea Ursului la Codlea

Liga 4 Brașov: Puterea Ursului la Codlea

Autor: Adi MARICA

l ACSM Codlea a câștigat Liga 4 Brașov și va juca un baraj istoric pentru promovarea în Liga 3
l Ascensiunea echipei din Codlea se datorează, în mare parte, antrenorului Ciprian Ursu

ACSM Codlea este campioana Brașovului la nivelul Ligii a 4-a. Codlenii au câștigat un campionat atipic, început cu 5 echipe, după care în iarnă au mai rămas doar 4 formații. Sezonul a continuat cu un play- off, pe teren neutru, pentru desemnarea campionei unde ACSM Codlea s-a dovedit cea mai bună. Acum, codlenii sunt în fața unui baraj istoric pentru promovarea în Liga 3.


29 de ani de așteptare

Codlea este la un pas să revină în al treilea eșalon al țării după o pauză de 29 de ani. Ultima echipă din Codlea care a evoluat în Liga a 3- este Unirea Codlea în sezonul 1991-1992.

Ciprian Ursu, antrenorul potrivit

În vara trecută, ACSM Codlea se reorganiza din temelii. Președintele Ionuț Necula îl aducea ca antrenor pe Ciprian Ursu (36 de ani), cel care încheiase contractul cu Precizia Săcele. La Precizia, Ursu câștigase ca antrenor un trofeu, Cupa României, faza județeană, iar în campionatul trecut s-a bătut de la egal la egal cu Corona pentru câștigarea Ligii a 4-a. Precizia Săcele nu a mai găsit resurse să participe la acel play – off pentru desemnarea campioanei, iar Corona a avut cale liberă pentru barajul de promovare. „Sincer, îmi pare rău că Precizia Săcele s-a retras. Acolo am început să antrenez la copii și juniori, iar la Săcele am început ca antrenor la seniori. Am multe amintiri frumoase de la Săcele“, a spus Ursu.

„La Codlea a fost liniște“

Ajuns la ACSM Codlea, Ursu a reușit în scurt timp să formeze o echipă bună pentru nivelul Ligii a 4-a. „La început nu știam ce este la Codlea, dar încet, încet am început să construim echipa. A contat foarte mult și relația excelentă cu Ionuț Necula, astfel că am putut lucra în liniște. Am adus câțiva jucători experimentați, ca Bărbășescu, Crețulescu, Cristi Stan, Cătă Dragomir, apoi în iarnă am completat lotul cu Munteanu, Bilivolschi, Moldoveanu, toți jucători pe care îi cunoșteam foarte bine de la Săcele. Avem și jucători tineri care confirmă. Am avut mare încredere în lot, iar după primele meciuri din campionat mi-am dat seama că avem șanse la primul loc. La nivel de buget, din ce știu eu, Zărneștiul a avut un buget de trei ori mai mare. Și ACS Steagu Roșu Brașov a avut un buget superior, dar iată că noi am reușit să câștigăm campionatul. În play- off au fost adevărate finale în care eu spun că am rezistat presiunii. Diferența în acest play-off a fost făcută de organizarea noastră și, în special, de forța grupului . La noi a fost liniște, a fost o atmosferă foarte bună, iar jucătorii au avut o motivație extraordinară. Mereu le-am cerut băieților să se bucure de fotbal și la fiecare meci am făcut modificări în primul 11“, spune antrenorul campioanei Brașovului la nivel de fotbal amator.


Antrenor – jucător

În meciurile din acest sezon, Ursu a fost și jucător, asta la solicitarea mai multor jucători experimentați. „În toamnă am jucat puțin, dar acum am jucat mai mult și pentru că mai mulți jucători mi-au cerut să intru pe teren. Pentru mine a fost foarte greu, dar am acceptat ținând cont că au fost și probleme de lot. Filozofia de antrenor a rămas aceeași, am încercat să jucăm mereu ofensiv și nu am pregătit niciodată meciurile în funcție de adversar“, spune Ciprina Ursu.
Referitor la barajul de promovare pentru Liga 3-a, Ciprian Ursu, este conștient că diferențele de eșalon sunt mari. „ Am avut noroc că mergem direct la al doilea baraj. Pentru o echipă de Liga a 4-a este foarte greu să joace cu o echipă de nivel superior. Cred că este pentru prima oară când se organizează un astfel de baraj. Eu aș fi preferat să jucăm un singur meci, nu în două manșe. Totuși e fotbal profesionist contra fotbal amator. Diferența este foarte mare. Pregătirea fizică este la un alt nivel, asta și pentru că noi avem mulți jucători care lucrează. Noi facem trei antrenamente pe săptămână și nu toți jucătorii pot participa. Asta e, nu avem ce face. Așteptăm meciurile de baraj cu multă încredere. Este mult entuziasm acum la Codlea. Nu știu dacă echipa ar fi pregătită de Liga 3, eu spun că se poate, dar mai întâi să trecem de baraj și apoi vom putea gândi strategia“, a încheiat antrenorul lui ACSM Codlea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE