4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLiber în Europa: Maratonul de vaccinare a continuat la Brașov

Liber în Europa: Maratonul de vaccinare a continuat la Brașov

l Până la 1 iunie, DSP vrea să ajungă la 200.000 vaccinări în judeţ

Cea de a doua etapă a maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, Liber la viaţă!” a avut loc ieri, în aer liber, în Piaţa Sfântul Ioan, sub sloganul ”Liber în Europa”. Această etapă a campaniei, care s-a desfăşurat de Ziua Europei, deşi a primit toţi braşovenii interesaţi de imunizare, s-a adresat, în primul rând pasionaţilor de călătorii şi angajaţilor din agenţiile de turism.

180 de doze administrate în 3 ore în Piaţa Sfântul Ioan

Această a doua etapă a campaniei de vaccinare a început bine, după cum a apreciat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau. În primele trei ore au fost imunizate, cu prima doză de vaccin, aproximativ 180 de persoane, în contextul în care ţinta propusă la începutul zilei era aceea de a utiliza, în intervalul 8.00 – 20.00, 300 de doze de vaccin. Până la orele prânzului toate dozele programate erau terminate astfel încât numărul vaccinurilor a fost suplimentat. La fel ca la prima etapă a maratonului, care a avut loc pe 3 mai, în a doua zi de Paşte, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, şi acum s-au utilizat doar doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech.

700 de vaccinări pe zi în campania non-stop de la Spitalul Militar

În acest weekend a continuat şi campania de vaccinare non-stop derulată de Spitalul Militar „Regina Maria”. Campania Spitalului militar a început pe 5 mai şi se încheie pe 11 mai, desfăşurându-se în regim 24/24. „Acolo, în fiecare zi au vaccinat, în medie, câte 700 de persoane, până acum”, spune dr. Andrea Neculau. De altfel, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov se declară mulţumită de modul în care se desfăşoară vaccinarea în județul nostru. „În medie, vaccinăm în jur de 3.500 de persoane pe zi. Există foarte multe proiecte în desfășurare de tip maraton. Aici mă refer atât la cele organizate de Primăria Brașov, cum este cazul celui de față, dar şi la cele care se desfășoară în paralel, precum și la campania de vaccinare non-stop de la Spitalul Militar de Urgență Brașov din perioada 5-11 mai”, a declarat dr. Andrea Neculau.


Turiști vaccinați și la Castelul Bran

Peste 450 de turiști si localnici au fost vaccinați în acest week-end și la castelul Bran, din inițiativa reprezentanților muzeului și cu ajutorul DSP Brașov, care a pus la dispoziție dozele necesare. Au fost vaccinați turiști din diverse țări europene, unde vaccinarea nu merge chiar așa de bine ca în România. Tot din acest weekend a început să funcţioneze şi Centrul de vaccinare de la Ghimbav. Cu două zile înainte, autorităţile locale au solicitat o înscriere prealabilă a celor interesați, fie prin transmiterea unui email către primărie, fie direct la centru sau prin intermediul medicilor de familie, pentru a avea o vedere asupra solicitărilor şi a nevoilor. Vineri, când s-a deschis efectiv campania de vaccinare la Ghimbav, peste 100 de persoane erau înscrise pe listă numai prin intermediul solicitării adresate primăriei. Acestora li se adaugă şi cei care au solicitat medicului de familie vaccinare. „Ne adresăm în primul rând cetăţenilor noştri, cu rugămintea de a fi deschişi către această campanie de vaccinare, pentru că numai aşa putem depăşi această pandemie. Îi aşteptăm însă şi pe cetăţenii din zonele limitrofe – ne referim aici la Cristian, Stupini, poate şi Codlea sau Vulcan, care nu au reuşit să obţină un loc mai repede, în alte centre unde se fac vaccinări cu doze Pfizer”, a spus primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra. De altfel, acesta a fost primul care s-a imunizat cu prima doză, la deschiderea centrului, vineri.

Dr. Neculau: „Cred că până la 1 iunie vom ajunge la 200.000 de persoane vaccinate în judeţ”

Şi campaniile organizate de marii angajatori din judeţ se derulează bine, în această perioadă, Potrivit directorului DSP Braşov, dr, Andrea Neculau, „peste 25 de firme și-au exprimat dorința de a vaccina salariații, fie la sediul angajatorilor, fie la centrele de vaccinare, pe bază de liste”. Până acum, peste 1.900 de persoane s-au vaccinat prin intermediul companiilor la care lucrează. „Venim în întâmpinarea tuturor, cu modelul de vaccinare mai ușor de accesat. Continuăm cu o serie de proiecte. Ne îndreptăm și către medicii de familie. Cred că până la 1 iunie, la nivelul județului Brașov vom ajunge la 200.000 de persoane vaccinate”, a mai spus dr. Andrea Neculau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE