8.6 C
Braşov
AcasăCititoriGenerația Y și managementul banilor - Care sunt prioritățile millennialilor?

Generația Y și managementul banilor – Care sunt prioritățile millennialilor?

Persoanele născute în perioada 1981 – 1996 fac parte din Generația Y. Unii oameni consideră că aceasta este una dintre cele mai echilibrate generații pentru că a crescut cu tehnologie avansată, însă s-a bucurat și de activități independente de această. Toate schimbările sociale, culturale și politice au condus inclusiv la construirea unei mentalități în care accentul pare pus mai mult asupra propriei persoane, pentru millenniali.

Diferențele de vârstă se văd din ce în ce mai proeminent din anumite puncte de vedere, precum opiniile despre religie și credință, prezența tehnologiei în activitățile zilnice, viața personală (ex.: prieteni, relația cu părinții, dorința de întemeiere a unei familii, etc.). Chiar dacă mereu au existat diferențe de perspectivă și opinii diverse vis-a-vis de anumite subiecte între generații, părinții și copiii aveau și anumite puncte comune, care însă, în cazul generațiilor de astăzi, par să fie din ce în ce mai rare.

Adulții care au în ziua de astăzi în jur de 25-40 de ani sunt obișnuiți să se bazeze tot mai mult pe propriile forțe, caută să fie informați constant, să aibă acces nelimitat la tehnologie și sunt foarte selectivi cu anturajul pe care îl au, punând mare preț pe timp și pe gestionarea sa.

Inclusiv când este vorba de hobby-uri, de activitățile pentru timpul liber, millennialii sunt organizați și încearcă să fie cât mai eficienți. Spre exemplu, pentru gambleri, managementul de bani în Poker și alte jocuri cu noroc este extrem de important, la fel ca siguranța și stabilitatea operatorilor virtuali. În timp ce Generația X era predispusă la a fi înșelată în mediul virtual, Gen Y caută foarte mult, se asigură, se documentează, pune preț pe recenzii, este prudentă și sceptică (poate prea mult uneori).

În acest sens, dacă un jucător vrea să se distreze online, el se va asigura că operatorul este licențiat de ONJN, va menține un joc responsabil și își va doza cât mai bine investițiile. Schimbările sociale precum criza economică din 2007-2009, au creat nevoia psihologică de asigurare materială, mai ales pentru millenniali.

Tinerii din Generația Y își creează liste de priorități, având grijă să pună pe ea atât lucruri utile, cât și activități relaxante, care să îi ajute să își facă viața mai frumoasă, să își contruiască amintiri plăcute. Deși dorința și nevoia de bani este mai mare față de generațiile trecute, tinerii apreciază și încearcă să valorifice cât mai mult inclusiv timpul petrecut alături de cei dragi.

Managementul financiar al millennialilor este supus mai multor priorități, astfel încât aceștia încearcă să fie practici, să facă investiții de viitor, dar și să profite de anii tinereții. Per total, s-ar putea spune că tinerii încearcă să își găsească un echilibru între nevoie și plăcere, între muncă și distracție, între familie, prieteni și propria persoană.

Aceștia au văzut parțial cum era viața și înainte de avansarea tehnologiei, dar și cum este acum, cât de mult ajută sau nu. Lumea evoluează constant, în fiecare zi făcându-se un pas înspre viitorul necunoscut. Dorința millennialilor de a avea cât mai multe aptitudini, de a face cât mai multe lucruri într-un timp cât mai scurt este o utopie, care chiar dacă este conștientizată, consumă energie din plin.

Managementul financiar, la fel ca cel al timpului, se vrea a fi făcut cât mai organizat, dar din prisma generațiilor trecute pare a fi doar haotic. Odată cu Gen Y a început să fie din ce în ce mai greu să fie făcută o generalizare sau o medie asupra valorilor, dorințelor și principiilor pe care le are o generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE