4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUPDATE / Marea relaxare la Braşov: s-au deschis instituțiile de cultură, restaurantele,...

UPDATE / Marea relaxare la Braşov: s-au deschis instituțiile de cultură, restaurantele, cinematografele şi sălile de jocuri

De ieri, Braşovul a primit încă o doză de relaxare, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat hotărârea prin care s-a trecut la scenariul verde, valabil pentru o rata de incidență de sub 1,5 la 1.000 de locuitori. Sâmbătă, rata de infectare în municipiul Brașov a scăzut pentru prima dată în ultimele luni sub 1,5/1000
(1,44/1.000 ) conform comunicării DSP Brașov.
Sub scenariul verde, în care a intrat municipiul Braşov, organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea sălii, după cum se precizează într-un anunț al Primăriei. De asemenea, este permis accesul clienților în interiorul restaurantelor și al cafenelelor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, și doar în intervalul orar 6.00-22.00. Aceeași prevedere, privind accesul publicului fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spaţiului, se aplică și operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Relaxare” valabilă pentru două săptămâni, cu prelungire, dacă va fi cazul

Această decizie de „relaxare” a restricţiilor este aplicabilă pentru următoarele două săptămâni, după care, în data de 22 mai, CJSU va face o nouă evaluare a ratei incidenței pentru municipiul Brașov şi se va lua o hotărâre în funcţie de noile cifre.
Această hotărâre nu vizează modul de funcționare al unităților de învățământ, care au stabilite alte limite ale incidenței. Astfel, având în vedere că în acest moment la Brașov rata incidenței este de 1,44 cazuri/1.000 de locuitori, copii vor merge la școală conform scenariului galben aplicabil unităților de învățământ, respectiv, la o rată de infectare între 1 la mie și 3 la mie, merg copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.
În cazul în care rata de incidență va coborî sub un caz la 1.000 de locuitori, și elevii din clasele V-VII și IX-XI vor merge la școală.

1 COMENTARIU

  1. Baruri și restaurante deschise până la ora 22 și circulația (fără declarație) interzisă între 22 și 5? Se asigură teleportarea sau se poate scrie în declarație „urgență, muream de dorul unei beri”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE