15.2 C
Braşov
AcasăMagazinNarcisa Suciu, despre educația din Finlanda: Un profesor s-a îngrozit când...

Narcisa Suciu, despre educația din Finlanda: Un profesor s-a îngrozit când a văzut un manual de matematică românesc

Cântăreața Narcisa Suciu, aflată în România în această perioadă, a vorbit într-un interviu pentru Libertatea despre educația din Finlanda și cea din România, vedeta mărturisind că atunci când un profesor finlandez a văzut un manual de matematică din România s-a îngrozit.
Narcisa Suciu s-a mutat în 2011, împreună cu fiica ei, Daria, aflată atunci în clasa a V-a, în Joensuu, un oraș din estul Finalndei. Cântăreața a plecat din ţară când s-a căsătorit cu finlandezul Veikko Miettinen, un istoric specializat în etnologie şi folclor. Și fiica Narcisei Suciu și-a dorit să nu mai trăiască în România, celebritatea mamei ei cauzându-i experiențe neplăcute.

Pentru a înțelege la ce nivel este Daria, la școală, un profesor a dorit să vadă un manual de matematică din România, iar când l-a văzut s-a îngrozit. „Doamnă, dar ce nevoie au copiii să facă lucrurile astea în clasa a V-a? Astea sunt lucruri pe care copiii de aici le fac la liceu, dacă aleg matematica, dar până în clasa a IX-a copilul n-are nevoie de astfel de chestii, sunt inutile“, i-a spus profesorul cântăreței, potrivit Libertatea. Narcisa Suciu a mai spus că până în clasa a VIII-a, toate lucrurile de bază pentru fiecare elev, rechizite, masă de prânz, excursii, sunt asigurate de stat. Cântăreața a povestit un incident amuzant când a vrut să plătească ea, ca în România, prima excursie a fiicei ei și nu a vrut să o lase să meargă cu autobuzul cu ceilalți copii, și a dus-o cu mașina personală, profesorii uitându-se la ea „ca la o extraterestră”.
Narcisa Suciu a mai spus că părinții au acces la o platformă unde pot afla orice despre copilul lor, dacă este timid, dacă este trist, fișe psihologice, fără a fi încălcată intimitatea copilului. În Finlanda, profesorii și elevii își spun pe nume și nu folosesc „doamna” sau „domnul”.
Vedeta a mai vorbit despre infrastructura din Finlanda, pe care autoritățile o tratează cu foarte multă seriozitate și despre sistemul lor sanitar, unde „personalul spitalului se comportă exemplar cu pacienții, de la persoana care face curat pe hol până la medici, asistente și directorul de spital”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române