5.8 C
Braşov
AcasăNationalClasele XII-a și a VIII-a în vacanță până în 10 mai:...

Clasele XII-a și a VIII-a în vacanță până în 10 mai: Elevii se întorc la şcoală azi, în două scenarii de pandemie

l Grădinițele și ciclul primar de astăzi fizic la școală

Elevii din toate clasele și copiii de grădiniță din 2.057 de localități din România merg de azi la școală și la grădiniță pentru că acestea își desfășoară activitatea în „scenariul verde”. Ministerul Educației a publicat lista localităților din România, fiecare cu scenariul aferent ratei de infectare după care se vor redeschide școlile miercuri, 5 mai 2021.
Conform datelor comunicate de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, în judeţul Braşov, 24 de localităţi vor reîncepe activitatea şcolară în „scenariul galben”, iar 23 în „scenariul verde.” În localitățile aflate în scenariul verde, cu rata de infectare sub 1 la mie, revin fizic la școală copiii de la grădiniţă, elevii din clasele pregătitoare, în clasele primare, gimnaziale şi de liceu.
În localitățile aflate în scenariul galben, cu rata de infectare de peste 1 la mie, elevii din clasele V-VII și IX-XI fac în continuare cursuri online. Excepţie fac elevii care la acest final de an şcolar susţin examene, respectiv cei din clasa a VIII-a şi a XII-a, care încep şcoala pe 10 mai.  De asemenea, „este permisă prezența fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de ore remediale, cu excepția celor din localitățile din carantină”, după cum a declarat Sorin Cîmpeanu. 
În perioada 5 mai – 25 iunie vor veni la școală toți elevii din clasele pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. În aceeași perioadă 5 mai – 25 iunie vin la grădiniță toți copiii din învățământul preșcolar. Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie. Elevii de clasa a XII-a/a XIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 4 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române