8 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum decorezi masa de Paște

Sfat Expres: Cum decorezi masa de Paște

Au mai rămas trei zile până la Paşte, iar totul se învârte în jurul mesei copioase şi a tradiţiilor legate de bucatele de sărbătoare. Un rol foarte important îl joacă aspectul mesei festive de Paşte! Cauţi idei pentru a o decora? Iată câteva ponturi preţioase.

Faţă de masă veselă

Trebuie să fie simplă, dintr-un material de calitate şi cu o culoare uni. Tacâmurile trebuie să fie obligatoriu din inox de bună calitate, este bine să optezi pentru farfurii colorate, care să se asorteze cu paharele şi şerveţelele de masă.
Exemplu: Farfuriile albe cu roşu să aibă alături căni din porţelan alb cu detalii roşii, pahare de cristal sau sticlă simple sau, de asemenea, cu detalii roşii, şi şerveţele roşii, alb cu roşu sau cu tematică de Paşte (în care culoarea roşie este preponderentă). În loc de roşu, poţi folosi cu succes culoarea galbenă sau una diafan pastelată: roz, bleu sau verde crud, în ton cu primăvara.

Flori

Masă de Paşte nu trebuie să fie încărcată cu foarte multe obiecte, cu mâncare! De aceea este bine să te rezumi la nişte aranjamente florale cu lalele, liliac, bujori, frezii, narcise şi chiar ghiocei sau lăcrămioare. Sau, mai ingenios, fă buchete din fructe! Sunt destul de migăloase, dar poţi „sculpta“ în fructe şi poţi obţine forme extraordinar de frumoase şi… delicioase!

Ouăle roşii

Ouăle roşii nu trebuie să lipsească! Întotdeauna trebuie să existe cel puţin un coşuleţ cu ouă colorate pe masă! Pentru culori cât mai vii şi frumoase, le poţi şterge cu puţin ulei alimentar.

Scaunele

Le poţi lasă simple sau le poţi îmbrăca în materiale asemănătoare cu cele ale feţei de masă! Nu uita de aranjamentul tacâmurilor! Furculiţele la stânga farfuriei, cea de salată să fie cea mai aproape de farfurie, urmată de cea de peşte, apoi de cea de carne etc., cuţitele în dreapta farfuriei (în ordinea asemănătoare furculiţelor), lingură la dreapta farfuriei, la exterior, iar linguriţele pentru desert deasupra farfuriei.

Articolul precedentÎn Joia Mare nu se spală
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române